Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΜΠΕΝΕΤΟΝ
Η πρόκριση κρίνεται στην Αθήνα

Παίζει ο Ν. Οικονόμου. Για νίκη ήρθαν οι Ιταλοί

Είναι η 7η φορά που η Μπενετόν Τρεβίζο θα βρεθεί αντιμέτωπη ελληνικής ομάδας, αλλά η πρώτη που θα αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό. Τη γνωρίσαμε το 1991 στο Περιστέρι, όταν παραδόθηκε άνευ όρων στην τοπική ομάδα με 72 - 93, το 1993 όταν στον ημιτελικό του φάιναλ φορ των Αθηνών νίκησε με 79 - 77 τον ΠΑΟΚ και φέτος στο Φάληρο στο 72 - 83 με τον Ολυμπιακό. Σαν μονάδες οι παίκτες του Μάικ Ντ' Αντόνι υστερούν των παικτών του Μπ. Μαλίκοβιτς, αλλά παιχνίδια όπως και το σημερινό κερδίζονται από καλοκουρδισμένα σύνολα και παίκτες που παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι Ιταλοί φοβούνται τον Παναθηναϊκό. Οι δύο νίκες των "πρασίνων" επί της Μπολόνια, έκαναν τους παίκτες της Τρεβίζο να σκέφτονται ότι η πρόκριση πρέπει να εξασφαλιστεί από την Αθήνα. "Αν χάσουμε στο πρώτο παιχνίδι, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Αν το σύστημα όριζε να παίξουμε εναλλάξ Τρεβίζο - Αθήνα - Τρεβίζο, η πρόκριση θα ήταν πολύ ευκολότερη για μας", υπογράμμισε ο Ρ. Πίτις. "Είναι θετικό που θα παίξουμε δύο παιχνίδια εντός έδρας, αλλά για να προκριθούμε πρέπει να νικήσουμε στην Αθήνα", συμπλήρωσε ο Στ. Ρουσκόνι, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός Ουίλιαμς και ο Σέρβος Ζ. Ρεμπράτσα είναι οι παίκτες που σηκώνουν το κύριο βάρος του παιχνιδιού της Τρεβίζο. Οι δύο τους σημειώνουν το 38,5% των πόντων της ομάδας τους, ενώ ο Ουίλιαμς με τον Αμπράτσα και τον Γκράτσις είναι πηγή κινδύνου από τα 6.25 μέτρα. "Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την Τρεβίζο. Εχει τον Βράνκοβιτς και τον Ουίλκινς που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ. Αν δεν παίξουμε γρήγορα, θα είναι καταστροφή για μας", τόνισε ο Ουίλιαμς.

Ο Ν. Οικονόμου προπονήθηκε κανονικά χτες και θα είναι σήμερα στη διάθεση του Μπ. Μαλίκοβιτς. Μαζί με τους Βράνκοβιτς, Ουίλκινς είναι σε θέση να διαλύσουν την άμυνα της Τρεβίζο, όπως είχαν κάνει οι Τάρλατς, Μπέρι, Φασούλας στο παιχνίδι των Ιταλών με τον Ολυμπιακό. Αν το παιχνίδι μεταφερθεί στην περιφέρεια, οι Ιταλοί θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.45 και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ-1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ