Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Κομμάτι κομμάτι στους ιδιώτες

Την πόρτα στους ιδιώτες ανοίγει η κυβέρνηση και στον τομέα της αεροναυτιλίας και της διαχείρισης των δημόσιων αεροδρομίων. Αυτό διαφαίνεται από την ομιλία που έκανε χτες στο 4ο Συνέδριο της ΟΣΥΠΑ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χάρης Καστανίδης, που ανακοίνωσε τη μετατροπή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μεν, αλλά με την ταυτόχρονη δημιουργία αυτοτελών οργανισμών που θ' αναλάβουν τη διαχείριση της αεροναυτιλίας, των αερομεταφορών και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων.

Με το πρόσχημα της ευελιξίας η κυβέρνηση περιορίζει την ΥΠΑ σ' έναν επιτελικό ρόλο, ενώ το έργο των συγκεκριμένων υπηρεσιών που επιτελεί περνάει στους οργανισμούς χωρίς όμως και να κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας τους. Εξάλλου οι δηλώσεις του υπουργού επαναφέρουν στο προσκήνιο παλιότερα σχέδια της ΝΔ αλλά και προηγούμενων υπουργών του ΠΑΣΟΚ που προσωρινά είχαν παγώσει. Ας σημειωθεί ότι ο πρώτος οργανισμός είναι σχεδόν έτοιμος από το καλοκαίρι και θα στελεχωθεί από τους ελεγκτές που έχουν και την ευθύνη της εναέριας κυκλοφορίας.

Η κατάτμηση του έργου της ΥΠΑ αλλά και η όλη λογική της κυβέρνησης που εκφράστηκε και στην περίπτωση του αεροδρομίου των Σπάτων, καθώς και με σχετικά νομοθετήματα, μας δημιουργεί φόβους πως πρόκειται για ένα καινούριο βήμα στην πεπατημένη των ιδιωτικοποιήσεων, επισήμανε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος,και κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σ' ετοιμότητα, μιας και είναι γνωστή η τακτική της κυβέρνησης που εύκολα περνάει από το "καρότο" στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Για εθνικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος της χώρας μας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος,καταγγέλλοντας την παραχώρηση σε ιδιωτική επιχείρηση του πρώτου κομβικού αεροδρομίου της χώρας μας. Η απόφαση αυτή επισήμανε, υπαγορεύτηκε από οικονομικά συμφέροντα ντόπια και ξένα και θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην αύξηση του εσωτερικού και εξωτερικού χρέους όσο και στη μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν σήμερα με ομιλίες συνέδρων και θα ολοκληρωθούν αύριο με τις αρχαιρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ