Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σύμβαση ντροπής!

Συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρατάξεις και συνδικαλιστές καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ για την "επαίσχυντη" συμφωνία που ενέκρινε και καλούν σε αγώνα

Την απόρριψη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αποφάσισε να υπογράψει η κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ως αρνητική για τους εργαζόμενους,αποφάσισε προχτές η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ),μετά από πρόταση της ΕΣΚ. Ζητά, επίσης, τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, καθώς και σύσκεψη δευτεροβάθμιων οργανώσεων, ώστε να τοποθετηθούν πριν η ΓΣΕΕ προχωρήσει στην υπογραφή της.

Η ΕΣΚ Ιδιωτικών Υπαλλήλων πρότεινε, ακόμα, να μην επαναπαυτεί η Ομοσπονδία με την απόρριψη της ΕΓΣΕΕ, αλλά να καλέσει και τις άλλες Ομοσπονδίες σε συντονισμό των ενεργειών τους για την ανάπτυξη αγώνων ώστε να υπογραφούν ικανοποιητικές Συμβάσεις. Η πρόταση αυτή όμως απορρίφθηκε από την ΠΑΣΚΕ και το "ΣΥΝ", καθώς επίσης και η πρόταση για έκτακτη Ολομέλεια της διοίκησης, σε πέντε μέρες, προκειμένου να τοποθετηθεί στις εξελίξεις.

"Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ) που υπέγραψε διετή εθνική Σύμβαση ντροπής",καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΕΣΑΚ Τραπεζών,χαρακτηρίζοντας μονολεκτικά τη σύμβαση "ξεπούλημα".Επίσης, σημειώνει ότι είναι αποτέλεσμα των συσχετισμών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και ότι η απόφαση ψηφίστηκε από όλους τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, πέντε από τους οποίους προέρχονται από το χώρο των τραπεζών, Χ. Πρωτόπαπας, Δ. Κουσελάς, Π. Τσουκάτου, Γ. Παυλιδάκης και Χ. Λιακόπουλος."Είναι αυτοί που σε λίγες μέρες, στις αρχαιρεσίες των Συλλόγων Προσωπικού στην Εθνική, Εμπορική, Ιονική, Αγροτική και στις Γενικές Αποθήκες θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων για να ξαναϋπογράψουν τέτοιες συμβάσεις", καταλήγει η ανακοίνωση.

"Ανοίγει το δρόμο για μπαράζ αφαίρεσης κατακτήσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, υλοποιεί στην πράξη τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συνεχίζει την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης χωρίς ημερομηνία λήξης", τονίζει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,για τη Σύμβαση. Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει "την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ", την οποία και καταδικάζει. "Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από τα σωματεία τους να ανατρέψουν στην πράξη, μπροστά στη μάχη για τις κλαδικές συμβάσεις, με τον αγώνα τους αυτή την επαίσχυντη συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών", καταλήγει.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις "να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και να συγκροτήσουν αγωνιστικό μέτωπο, συντονίζοντας την πάλη τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταδικάζει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση". Ανάλογο κάλεσμα - "χωρίς περιστροφές και μισόλογα" - απευθύνουν, με δήλωσή τους, οι 6 ΕΣΑΚίτες σύμβουλοι του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννίνων "διαπιστώνει ότι το ποσοστό 7,5% υπολείπεται πλήρως από τις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων και της απόφασης του Εργατικού Κέντρου για 15% αυξήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ