Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικά "ενδύματα"

"Η μουσική της ταινίας, αλλά και της τηλεοπτικής σειράς, είναι αυτό που αισθάνομαι αυτή την εποχή σαν πραγματικά σύγχρονο και όχι αναγκαστικά της (επιβεβλημένης) μόδας. Αυτό που ακουμπά στο πολυσυλλεκτικό γούστο μιας νέας γενιάς ακροατών", λέει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου,αναφερόμενος στη μουσική του για την ταινία "Ο τσαλαπετεινός του Wyoming" και την τηλεοπτική σειρά "Απών". Και τα δύο μουσικά θέματα κυκλοφορούν στο ίδιο άλμπουμ, διάρκειας 50 λεπτών περίπου. Σημειώνουμε το τραγούδι των τίτλων της ταινίας "Κι όλα αρχίζουν αλλιώς", σε στίχους του Νίκου Ζούδιαρη,που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Ανάσες ψυχής από τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Κώστα Μπάο. Τραγούδια λαϊκά, που παραπέμπουν στα πανηγύρια της ελληνικής επαρχίας. Μουσική, που συμβάλλει καθοριστικά στο αποτέλεσμα, που υπογραμμίζει το μύθο, την εξέλιξη, την κάθαρση. Ο λόγος για το σάουντρακ της ταινίας του Γιώργου Ζερβουλάκου "Με τον Ορφέα τον Αύγουστο", που φέρει την υπογραφή στη σύνθεση και την ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου.Τους στίχους έγραψε ο σκηνοθέτης, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Ν. Ξανθόπουλος, Π. Παπαδοπούλου, Β. Βακάλη και Ε. Ιωάννου.

Δύο έργα για την "Ομάδα Εδάφους" περιλαμβάνει ο πρώτος δίσκος του συνθέτη Γιώργου Κουμαντάκη.Είναι το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" σε ποίηση Δ. Καπετανάκη και "Η Ιφιγένεια στο Γεφύρι της Αρτας" σε στίχους του συνθέτη και του Δημ. Παπαϊωάννου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ