Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τακτικός ελιγμός Σημίτη

Διά στόματος Δ. Ρέππα ανασκεύασε τη δήλωσή του για τη συμφωνία "2+4" και την υποψηφιότητά του ως πρωθυπουργού στις επόμενες εκλογές

Σε τακτικό ελιγμό προχώρησε ο Κ. Σημίτης μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την προχτεσινή του δήλωση ότι θα είναι "υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές" για την ενίσχυση της οποίας μάλιστα επικαλέστηκε πολιτική συμφωνία του "2+4", (δηλαδή το ότι θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον ίδιο, εκτός από τα υπόλοιπα δύο χρόνια και την επόμενη τετραετία), μεταξύ των υποψήφιων διαδόχων του Α. Παπανδρέου.

Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μερική αναδίπλωση. Ο Δ. Ρέππας ανασκευάζοντας τη δήλωση του Κ. Σημίτη είπε ότι η συμφωνία που υπάρχει προβλέπει πως "η κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει τη θητεία της και δέσμευση όλων είναι να συνεισφέρουν ώστε αυτή η κυβέρνηση να επιτύχει στο έργο της". Βέβαια, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επειδή στο τέλος της τετραετίας, το 1997, θα υπάρχει ένα δεδομένο, το επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης, ο επιτυχημένος πρωθυπουργός θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ μετά την οποία ο γραμματέας της ΚΕ, Κ. Σκανδαλίδης,καθώς και άλλα στελέχη είχαν κρατήσει αποστάσεις ή είχαν διαφωνήσει ανοιχτά με την πρωθυπουργική ερμηνεία για την πολιτική συμφωνία του "2+4". Συγκεκριμένα ο Κ. Σκανδαλίδης, αφού επικαλέστηκε δύο αποφάσεις της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι "υπάρχει συμφωνία να εξαντλήσουμε την τετραετία και να ξανακερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια". Τα υπόλοιπα, πρόσθεσε, θα αποφασιστούν στην πορεία προς το Συνέδριο και μετά από αυτό. Ο Γ. Χαραλάμπους,μέλος του ΕΓ, δήλωσε ότι δεν υπήρξε τέτοια απόφαση στα όργανα, ενώ ο Γ. Κοτσακάς,είπε, ότι η συμφωνία είναι επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και δεν έχει να κάνει με πρόσωπο. Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ, Δ. Μπέης,δήλωσε στον "Φλας", ότι και αν υπήρχε συμφωνία ηγετικών στελεχών το θέμα είναι ότι δε θα αποφασίσουν αυτοί για λογαριασμό άλλων. Πρέπει τα συλλογικά όργανα να αποφασίσουν.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ Κ. Παπούλια ο οποίος απαντώντας στα περί αποστάσεων της Ελλάδας στην ΕΕ που υποστήριξε ο Κ. Σημίτης, είπε ότι αυτά δεν τα δέχεται γιατί και υποτιμούν τον Θ. Πάγκαλο που ήταν τότε υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και ο πρωθυπουργός σιγά σιγά θα έχει μεγαλύτερη εμπειρία από την ΕΕ και για την υποστήριξη των εταίρων μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κήρυξε «οιωνεί» εκλογική περίοδο...(2000-02-02 00:00:00.0)
Δεν αποκλείονται "αλλαγές" σε πρόσωπα και αρμοδιότητες(1997-08-27 00:00:00.0)
Εγώ είμαι ο επικεφαλής...(1997-01-15 00:00:00.0)
Αλλαγές για τον "εκσυγχρονισμό"(1996-07-23 00:00:00.0)
"Ανδρέας στη θέση του Ανδρέα" ο Κ. Σημίτης(1996-05-16 00:00:00.0)
Επίδειξη δύναμης από τον Κ. Σημίτη(1996-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ