Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φοβού τις "πρωτοβουλίες" των ΗΠΑ

Καλή είναι η "πολιτική στήριξη" στην κυβέρνηση Σημίτη, αλλά καλύτερη είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων μας. Αυτή είναι η αρχή μετην οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική και γι' αυτό επανέρχονται και καθιστούν σαφείς τις προθέσεις τους:

- Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, σε επιστολή του προς ηγετικό στέλεχος της ομογένειας, αφού "δεσμεύεται" να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στην Τουρκία, δεν αποφεύγει να προϊδεάσει για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας του. Ετσι αναφέρει πρώτον ότι "η προσπάθεια για την ειρήνη απαιτεί από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη το θάρρος να κάνουν συμβιβασμούς" (!) και δεύτερον και σημαντικότερο πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα είναι "η διεθνής ταυτότητά του (του κυπριακού κράτους) και η κυριαρχία του" (!). Οι εγχώριοι υποστηρικτές του Αμερικανού Προέδρου εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από την "αδιαλλαξία του Ντενκτάς"...

- Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ, από το Παρίσι, δηλώνει στο "Ρόιτερ" ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ για να "διευθετηθούν οι διαφορές (!) μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο". Πακέτο δηλαδή, ακριβώς όπως εδώ και πολύ καιρό επιδιώκουν οι ΗΠΑ.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιμένει επικίνδυνα να εναποθέτει τη λύση των εθνικών συμφερόντων μας στις... ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ