Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.- Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Καβάλας προχώρησαν χτες δεκάδες πρώην εργαζόμενοι της χημικής βιομηχανίας "Πλαστικά Καβάλας" ζητώντας από την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς να δεσμευτούν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου που έκλεισε τον Αύγουστο του 1995, αφήνοντας 110 εργαζόμενους άνεργους. Ο όμιλος Πετζετάκι είχε κλείσει το εργοστάσιο με το επιχείρημα πως δεν ήταν κερδοφόρο.

Η χθεσινή 3ωρη κατάληψη της νομαρχίας από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί, δεν επέτρεψε καμία υπηρεσία της νομαρχίας να λειτουργήσει κανονικά. Οι πολίτες παρ' ότι ταλαιπωρήθηκαν για αρκετές ώρες, δε διαμαρτυρήθηκαν, ενώ οι περισσότεροι εξέφρασαν μάλιστα την αλληλεγγύη τους.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μέχρι σήμερα όλοι οι φορείς της πόλης φραστικά έχουν ταχθεί υπέρ του αιτήματος να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να πιεστεί η κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες της. Ανάλογη στάση καταλογίζουν και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ.

Την επόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση και όπως εκτιμάται, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις πιο δυναμικά. Οπως τόνισαν εκπρόσωποί τους χτες στο "Ρ", δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής και ανοχής στις υποσχέσεις και στα ψέματα των αρμοδίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ