Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
8 ΜΑΡΤΗ
Προσκλητήριο για αγωνιστικό γιορτασμό

Από τους 10 συμβούλους της ΕΣΑΚ στη ΓΣΕΕ

Αγωνιστικό προσκλητήριο προς τα σωματεία και τις εργαζόμενες γυναίκες να τιμήσουν μαζικά, αγωνιστικά και ταξικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη, απευθύνουν, με ανακοίνωσή τους, οι δέκα εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη ΓΣΕΕ.

"Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα των γυναικών - τονίζεται στην ανακοίνωση - έχουν συγκεκριμένες αιτίες. Βασίζονται στο κυνήγι του κέρδους και του υπερκέρδους καθώς και στις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η αποβιομηχάνιση, οι ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο παραδοσιακών κλάδων που κύρια απασχολούν γυναίκες, οι απολύσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και η λιτότητα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των πολιτικών. Πολιτικών που αποδέχεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Η μείωση της δημόσιας κοινωνικής πολιτικής και οι περικοπές κοινωνικών δαπανών επιβαρύνουν την εργατική οικογένεια και φορτώνουν στις γυναίκες τα βάρη και τις ευθύνες".

Στην ανακοίνωση τονίζεται η διαφωνία των συμβούλων της ΕΣΑΚ με την τακτική και την εκδήλωση που προετοιμάζει η πλειοψηφία της Γραμματείας Γυναικών της ΓΣΕΕ,αφού - όπως αναφέρεται - η πλειοψηφία αυτή απόρριψε τους πιο πάνω βασικούς άξονες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικούς αίτιους των τραγικών προβλημάτων των γυναικών, που είναι η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μεγάλη ευθύνη για όλη αυτή την εξέλιξη φέρει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που "ως επικεφαλής και υπεύθυνος της Γραμματείας Γυναικών (!) από κοινού με ορισμένους δοτούς, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για δημόσιες σχέσεις και προβολή, ευνουχίζουν τα αιτήματα και τους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος για τις εργαζόμενες και συνολικά για τις γυναίκες".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ