Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η συνέντευξη...

Εν ολίγοις κύριοι, σύμφωνα με τη χτεσινή συνέντευξη, η κυβερνητική πολιτική αποτελείται κατά 50% από "χρονοδιαγράμματα", κατά 30% από "αρχές", κατά 15% από "κοινωνικό διάλογο" και κατά 5% από διδακτικά αποφθέγματα!

****

Ολα υπολογισμένα. Μόνο ποσοστό αυξήσεων στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, δεν προβλέπεται.

****

Ετσι είναι. Πάντα θέλαμε "αναπτυξιακή αποτελεσματικότητα", "κοινωνία με συνοχή", "νέο ύφος" και "συμμετοχή του ατόμου στις κοινωνικές διεργασίες", απλά δεν το ξέραμε...

****

Νομίζαμε, οι αδαείς, πως σημαντικά πράγματα ήταν η ακρίβεια, οι μισθοί και οι συντάξεις της ντροπής, τα πολλά δισεκατομμύρια που "κερδίζουν" κάποιοι λίγοι και άλλα τέτοια μικροπρεπή.

****

Τι αύξηση στη σύνταξη κυρά μου; Ενας "κοινωνικός ιστός ασφάλειας" σου χρειάζεται και είσαι εντάξει!

****

Αλλά έτσι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Δεν έχουν ιδεώδη, αξίες και οράματα... Γι' αυτό στον επικείμενο κοινωνικό διάλογο, δε θα μιλάνε. Θα ακούνε μόνο, για να μαθαίνουν.

****

Για όσους πάντως, δεν μπόρεσαν χτες να παρακολουθήσουν τη διάλεξη... συνέντευξη μάλλον, του πρωθυπουργού, θα επαναπροβληθεί αύριο στις 10: 00, ενώ ο υπουργός Τύπου θα ανακοινώσει και τη σχετική βιβλιογραφία.

****

Οσο για τον εκπρόσωπο του "Ρ", που δεν ήταν αρκετά... ψηλός για να τον δει ο κ. Ρέππας και να του δώσει χτες το λόγο, δε θα μπορέσει να κάνει ερώτηση, ούτε στην επανάληψη. Ετσι, για να μάθει, να μη σκέφτεται πολύ και βάζει δύσκολες ερωτήσεις. Εκσυγχρονισμό είπαμε να κάνουμε, όχι να σκεφτόμαστε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ