Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση για Δημοψήφισμα από το Θριάσιο Πεδίο

"Με ευθύνη της κυβέρνησης και τη θετική θέση των πολιτικών δυνάμεων, να αποφασιστεί Δημοψήφισμα, στο οποίο ο λαός θα ενημερωθεί και θα αποφανθεί με ΝΑΙ ή ΟΧΙ για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ". Το παραπάνω απόσπασμα περιέχεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Δημοψηφίσματος Θριασίου Πεδίου.

"Εμείς που υπογράφουμε αυτή την έκκληση, τονίζεται στην ανακοίνωση, θέλουμε να καταθέσουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για την κατάσταση στη χώρα μας, έτσι όπως διαμορφώνεται 4 χρόνια μετά την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, όπως επίσης και την εκτίμησή μας για την παραπέρα όξυνση αυτής της κατάστασης".

Αφού αναφέρεται στις επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, η ανακοίνωση συνεχίζει, κάνοντας αναφορά στα συγκεκριμένα προβλήματα της περιοχής και σημειώνει: "Οι πολιτικές της λιτότητας, της ακρίβειας, της άγριας φορολογίας έχουν σαν αποτέλεσμα τον κίνδυνο να μην λειτουργήσει το νοσοκομείο ούτε το 1996. Η καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας μας θα συνεχιστεί και η δική μας περιοχή, με τις εξελίξεις που έχουμε σε "Χαλυβουργική", ΠΕΤΡΟΛΑ, Ναυπηγεία, ΕΛΔΑ κ.α., φαίνεται ότι είναι στο στόχαστρο αυτής της καταστροφής. Ενός αιώνα κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού μας πάνε να καταργηθούν. Το κράτος πρόνοιας διαλύεται με τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας".

Την έκκληση - πρόταση υπογράφουν:

Αδάμ Γιώργος,συνδικαλιστής εργαζομένων στους δήμους, Βαρθαλίτη Μαρία,εργαζόμενη, Βασιλείου Ελένη,δημοτική υπάλληλος, Γκατζής Δημήτρης,γραμματέας ΕΣΑΚ Θριασίου, Κατσαρός Τάσος,δημοτικός υπάλληλος,Κουμπούρης Δήμος,βουλευτής ΚΚΕ, Λεβεντέρης Αλέξης,πρόεδρος εργαζομένων Δήμων, Μαϊλη Κατερίνα,δημοτική σύμβουλος Ελευσίνας, Μάκας Λέανδρος,μέλος ΔΣ ΕΚΕΑΠ, Μαρινοπούλου Ντάνια,φυσικοθεραπεύτρια, Μπέης Νίκος,ταμίας σωματείου συνταξιούχων, Παπαβασιλείου Παντελής,συνδικαλιστής Ναυπηγείων Ελευσίνας, Παπαπολυχρονίου Κώστας,δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου, πρώην δήμαρχος, Πλεξίδας Βασίλης,συνδικαλιστής Ναυπηγείων Ελευσίνας, Πόταρη Ελένη,γραμματέας Συλλόγου 5ου Δημοτικού Σχολείου,Φαρμάκης Θόδωρος,μέλος ΔΣ ΕΚΕΑΠ, Χόνδρου Ελένη,ιδιωτική υπάλληλος,Χοροζάνης Αντώνης,νομικός σύμβουλος, μέλος ΔΣ ΕΚΕΑΠ, Χριστοπάνος Παντελής,συνδικαλιστής Ελληνικής Χαλυβουργίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ