Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο δρόμος των "πατριωτών"

Να διευρύνει την πατριωτική αντίληψη της κυβέρνησης για τον τρόπο υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, επιχείρησε με πρωτοσέλιδο σχόλιό της χτες η "Καθημερινή". Αφού επισημαίνει ότι, "απειλώντας για λόγους εσωτερικής σκοπιμότητος να παρεμποδίσουμε τη ροή των κοινοτικών κονδυλίων στην Τουρκία, κινδυνεύουμε να μετατρέψουμε την αντιδικία με τη γείτονα χώρα (όπου όλα τα δίκια είναι με το μέρος μας) σε αντιδικία με την ΕΕ, της οποίας εμείς είμαστε μέλος", προσθέτει: "Αλήθεια, δε σκέφτεται η κυβέρνηση ότι με την τακτική αυτή δεν πλήττει τόσο τα συμφέροντα της Τουρκίας, αλλά τα συμφέροντα (οικονομικά και στρατηγικά) των βιομηχανικών χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ (!), με κίνδυνο να το πληρώσει η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος;".

Αυτό (πρέπει να) είναι το βασικό κριτήριο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας κατά την έγκυρη συντηρητική εφημερίδα: Τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της ΕΕ και των ΗΠΑ στην περιοχή!

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα με αυτό το γνώμονα βάδιζαν στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, έστω και αν δεν το ομολογούσαν, αλλά η εφημερίδα κρίνει σκόπιμο να το υπενθυμίσει.

Οσο για τον κίνδυνο "να το πληρώσει η Ελλάδα και η Κύπρος", δηλαδή τι παραπάνω πρέπει να πάθουν οι δύο χώρες για να το πληρώσουν;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ