Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους, οι Θεσσαλοί αγρότες

Στις 7 και 8 του Μάρτη, θα αποκλείσουν τους επαρχιακούς και τον εθνικό δρόμο

Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μάρτη, οι αγρότες και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, θ' αποκλείσουν τους βασικούς επαρχιακούς οδικούς κόμβους και την εθνική οδό Αθήνας -Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα στη Λάρισα. Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα είναι το ίδιο μ' αυτό του περσινού αγροτικού ξεσηκωμού που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, αφού κανένα από τα αιτήματα των αγροτών δεν ικανοποιήθηκε και κανένα από τα προβλήματά τους δε λύθηκε.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στη Λάρισα, στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος, μαζί με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και εκπρόσωποι των Ενώσεων Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα οι Θεσσαλοί αγρότες απαντούν και στις ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων - ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ - που με τη μονοήμερη πανελλαδική κινητοποίηση για τις 8 Μάρτη που αποφάσισαν, αποσκοπούν στην "πλαγιοκόπηση" του αγώνα της αγροτιάς, στην υπονόμευση των κινητοποιήσεων που είχαν αναγγελθεί ότι θ' ακολουθήσουν τα προειδοποιητικά συλλαλητήρια και στη διάσπαση της ενότητας του αγροτικού κινήματος.

Την αγωνιστική αγροτική έκρηξη δεν μπορεί να σταματήσει πλέον κανείς. Το μήνυμα και των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων είναι σαφές κι απευθύνεται και στην κυβέρνηση και στην ΕΕ: Οι αγρότες αγωνίζονται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες, εφαρμόζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις κι οδηγεί στη δραματική συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος, στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών της χώρας μας και απειλεί με ερήμωση την ύπαιθρο.

Οι Θεσσαλοί αγρότες είναι έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουν και την επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα τους,που βρίσκεται σε εξέλιξη από κυβερνητικούς παράγοντες, άλλους "καλοθελητές" και τα ΜΜΕ, δίνοντας ένα νέο μάθημα αγωνιστικής ταξικής συνέπειας και συνέχειας και θέτονταςν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας προ των ευθυνών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ