Κυριακή 25 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπέρογκο δάνειο από τον Αβραμόπουλο

Συζητείται την ερχόμενη Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νέα θηλιά για την Αθήνα ετοιμάζει ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος.Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης, φέρνει προς συζήτηση το δάνειο, ύψους 25 δισ. που θέλει να συνάψει. Παράλληλα, αυτός και η παράταξή του θα προσπαθήσουν να εγκρίνουν την τσιμεντοποίηση του πάρκου Ρηγίλλης, χαρίζοντάς το στους Γουλανδρήδες. Την ίδια μέρα θα συζητηθεί η σύμβαση για την ελεγχόμενη υπαίθρια στάθμευση που έχει ανατεθεί σε ιδιώτη και η πρόταση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" για την καθιέρωση της καύσης των νεκρών.

Συγκεκριμένα, στο ΔΣ, η παράταξη της πλειοψηφίας θα φέρει προς έγκριση το νέο δάνειο που θέλει να συνάψει. Το ποσό, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει παλαιότερα ο δήμαρχος, είναι 25 δισ., Θα χορηγηθεί από την Εθνική Τράπεζα και θα αρχίσει να αποπληρώνεται από το 1998, σε 20 τριμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις. Το επιτόκιο υπολογίζεται στο 15% περίπου. Η Τράπεζα ως μια από τις προϋποθέσεις που θέτει για τη χορήγηση του δανείου, είναι η εκχώρηση μέρους των εσόδων του δήμου.

Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή προχωρά στη σύναψη δανείου την ώρα που ο δήμος έχει να καταβάλλει 5,4 δισ. για την αποπληρωμή δανείου εξωτερικού, σε τρεις ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις και άλλα 23,2 δισ. μέχρι το 2013 για την αποπληρωμή δανείων εσωτερικού.

Τέλος, θα συζητηθεί και η πρόταση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" για την καθιέρωση της καύσης των νεκρών. Η παράταξη έχει ζητήσει την καύση για λόγους σεβασμού της προσωπικότητας όσων επιθυμούν την αποτέφρωση, υγιεινής και χωροταξίας και για τον περιορισμό των δαπανών ταφής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ