Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αγωνιστικός "πυρετός"

Για δεύτερη μέρα κλειστοί χτες οι δρόμοι στην Ηλεία, ενώ στην Κομοτηνή έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σήμερα η "σκυτάλη" του αγώνα πηγαίνει στο Κιλκίς, όπου πραγματοποιείται κτηνοτροφικό συλλαλητήριο

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν αγωνιστικά, μέχρι να ληφθούν μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας από την κυβέρνηση, δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι της χώρας, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας συνέχιζαν και χτες για δεύτερη μέρα τον αποκλεισμό του εθνικού δρόμου Πάτρας - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες και οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης στην Κομοτηνή, ενώ το ίδιο θα πράξουν σήμερα στις 11.30 το πρωί οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς, έξω από το κτίριο της νομαρχίας. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων της κτηνοτροφίας θα πραγματοποιηθούν και στη Λέσβο, στις 11 του Μάρτη. Αύριο το πρωί, επίσης, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Διδυμότειχου και Ορεστιάδας πραγματοποιούν σύσκεψη στο Διδυμότειχο, ώστε να αποφασίσουν την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μέσα στις επόμενες μέρες.

Στην Ηλεία οι αγροτοκτηνοτρόφοι, συνεχίζοντας μαχητικά τη μεγάλη κινητοποίηση που ξεκίνησαν προχτές το πρωί στον Πύργο, κρατούσαν σθεναρά χτες όλη μέρα τα "μπλόκα" τους, στα σημεία Αγία Τριάδα και Δίβρη, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Στη Ροδόπη, εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν χτες σε κεντρικό κινηματογράφο της Κομοτηνής, μετά από πρωτοβουλία της τοπικής ΟΑΣ και σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν απαίτησαν μέτρα για τη διάσωση της κτηνοτροφίας και τόνισαν, πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με μεγαλύτερη ένταση, μαζικότητα και μαχητικότητα, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και θετικά τα δίκαια αιτήματά τους. Στη Λέσβο, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του νησιού, αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση παλλεσβιακού συλλαλητηρίου στη Μυτιλήνη για τη σωτηρία της κτηνοτροφίας, καθώς και ο συντονισμός με τους άλλους κτηνοτρόφους της χώρας. Επίσης, απευθύνθηκε κάλεσμα στους μαζικούς φορείς και τις οργανώσεις του νησιού για έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Μέρα αγώνα στο Κιλκίς

Στο Κιλκίς οι κτηνοτρόφοι όλου του νομού με γεωργικά μηχανήματα θα συγκεντρωθούν σήμερα έξω από τη νομαρχία και θα αποκλείσουν συμβολικά το κτίριο. Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων του νομού σε σχετική ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται, για μια ακόμη φορά, για τη στάση της κυβέρνησης και ζητά την άμεση λήψη μέτρων για τις χαμηλές τιμές στο γάλα, τις παράνομες εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων, το υψηλό κόστος παραγωγής, την επιβολή ποσοστώσεων στο αγελαδινό γάλα και την κατάργηση των ευρω-προστίμων.

"Εχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο υπομονής και αντοχής, δήλωσε χτες στο "Ρ" ο Γ. Σοφιανίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων του νομού. Η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ, που στοχεύει στη μείωση και εξόντωση της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς σ' αυτές τις επιλογές και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους στην κινητοποίηση για να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση, πως αυτή η καταστροφική πολιτική δε θα περάσει".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ