Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι απέμεινε από τους "υπερπατριώτες";

Αφού ανεπιτυχώς η ηγεσία της ΝΔ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί με απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο την κρίση στο Αιγαίο για εσωτερική κατανάλωση, από προχτές επέστρεψε, σαν να μην έγινε τίποτα, στα ήρεμα νερά της "ενιαίας εξωτερικής πολιτικής".

Ασφαλώς όμως, αυταπατώνται στη Ρηγίλλης αν πιστεύουν ότι μπορούν τη μια να συμπεριφέρονται ως θεματοφύλακες του πατριωτισμού, να πλειοδοτούν σε πατριδοκαπηλία και την άλλη να υποτάσσονται πλήρως και να διαγκωνίζονται με την κυβέρνηση ποιος θα εκφράσει καλύτερα τις επιθυμίες των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων.

Δεν είναι δυνατόν τη μια μέρα να λένε ότι η παραπομπή του θέματος των βραχονησίδων στη Χάγη είναι εθνικά επιζήμια και την άλλη να ισχυρίζονται στα σοβαρά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη Χάγη εάν προσφύγει η Τουρκία.

Είναι τουλάχιστον ανευθυνότητα από τη μια να απειλεί με Εξεταστική Επιτροπή για τα συμβάντα στα Ιμια, προφανώς για να ικανοποιήσει τον "πληγωμένο πατριωτισμό" των οπαδών της και από την άλλη να την ανακαλεί δήθεν για "λόγους εθνικής υπευθυνότητας".

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ηγεσία της ΝΔ θα καταβάλει το τίμημα για αυτή την άθλια συμπεριφορά της. Δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να κρύψει ότι όχι μόνο δεν είναι "η μόνη δύναμη που αγωνίζεται και εγγυάται τα εθνικά συμφέροντα" αλλά είναι η πρώτη δύναμη υποτέλειας και υποταγής στα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ