Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ποιος πληρώνει το "καλό κλίμα";

Στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος,μίλησε περί "ανάπτυξης του Πολιτισμού στην πατρίδα" και εκτίμησε "ότι το κλίμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ καλό". "Καλό κλίμα" εννοούσε, αλλά δεν την είπε με το όνομά της... την αποδοχή της πρότασής του από το κυβερνητικά ορμώμενο, πρόσφατο, συνέδριο της ΚΕΔΚΕνα πάψει να επιχορηγεί το κράτος την όποια πολιτιστική δραστηριότητα της ΤΑ και να την πληρώνουν οι δημότες με έναν επιπλέον ειδικό φόρο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (! ).

Γι' αυτό το ΚΚΕ,σε ερώτηση των βουλευτών του Ορέστη Κολοζώφ, Στρατή Κόρακα και Γιάννη Κατσαρού,τονίζει ότι "το κλίμα μόνο καλό δεν είναι και ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας".

Εχοντας αυτή την εκτίμηση που πηγάζει από την πραγματικότητα, οι κομμουνιστές βουλευτές "προκαλούν" να πει τα πράγματα με το όνομά τους: "Με ποιο χρηματικό ποσό σκέπτεται να χρηματοδοτήσει το ΥΠΠΟ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για δαπάνες ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών Πνευματικών Κέντρων και Δημοτικών Ωδείων; Και με ποιο ποσό σκέπτεται να χρηματοδοτήσει την ΤΑ για δημιουργία, λειτουργία και συντήρηση βιβλιοθηκών, για εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις; ".

Οι βουλευτές ρωτούν ακόμα, πώς σκέπτεται το ΥΠΠΟ να αξιοποιήσει το Εικαστικό Επιμελητήριο,που αν και θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους, είναι από το ΥΠΠΟ αγνοημένος και παραγκωνισμένος. Τι μέτρα θα πάρει για να περιορίσει τις υπερεξουσίες των καλλιτεχνικών διευθυντών στις ιδιωτικοποιημένες κρατικές σκηνές.

Και τέλος, ρωτούν: η νέα ηγεσία του ΥΠΠΟ θα προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης του τέως υπουργού, για επιπλέον (εκτός κρατικού προϋπολογισμού) χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής με 1,7 δισ. από το ΠΡΟ- ΠΟ και το ΛΟΤΤΟ;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ