Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Αγώνας μέχρι τη νίκη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν είναι οι αγρότες της Αχαϊας, καθώς στο δίλημμα "υποχώρηση, που θα σημαίνει αφανισμό, ή νίκη" διαλέγουν το δρόμο του αγώνα μέχρι τη νίκη. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών της Αιγιάλειας Κώστας Κερκουλάς καταγγέλλοντας το μηχανισμό εκμαυλισμού συνειδήσεων πρόσθεσε πως "απέναντι στο μαύρο μέτωπο της τρομοκρατίας και της συκοφαντίας οι αγρότες πυκνώνουν τις γραμμές τους και συνεχίζουν. Η δική μας απάντηση είναι η ένταση των αγώνων. Είναι το νέο μπλόκο που στήθηκε στο δρόμο 111 (σ.σ. στην εθνική οδό που συνδέει την Πάτρα με την Τρίπολη) και θα στηθούν κι άλλα μέχρι την επίλυση των προβλημάτων μας".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Κατσιδήμας, αντιπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουνινάς στην Παναιγιάλεια Ενωση, σημειώνει πως "η κυβέρνηση κρατά αρνητική στάση στα αιτήματά μας. Συκοφαντεί αγώνες και προσπαθεί να τους χτυπήσει με κάθε μέσο: με απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντίες. Εμείς θα αντισταθούμε σε όλα αυτά, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής. Πιστεύουμε πως οι εργάτες και οι εργαζόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα μέτωπο που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η θα δικαιωθούμε τώρα ή ποτέ".

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαλιώτης, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αραβωνίτσας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως "εγώ δε συμμετέχω στις κινητοποιήσεις για να ρίξω την κυβέρνηση. Ζητώ λύση για τα αγροτικά προβλήματα - τη σταφίδα, το λάδι, τα λεμόνια. Ο υπουργός λέει πως δεν έχει να δώσει τίποτα γι' αυτά. Για τα χρέη των ΠΑΕ είχε; Από αυτά που χαρίζει στις Ενώσεις δεν μπορεί να δώσει ένα τουλάχιστο μέρος στους αγρότες; Δε θέλουμε προβοκάτσιες. Θέλουμε να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν. Τι να κάνω; Χασίς να καλλιεργήσω; Εγώ είμαι αγρότης όχι χασισέμπορος και θέλω να ζήσω από τη γη την οικογένειά μου. Γι' αυτό δε μας μένει άλλος δρόμος από τη συνέχιση των αγώνων μέχρι να δικαιωθούμε".

Αλληλεγγύη

Ταυτόχρονα καθημερινά εκφράζεται με πολλούς τρόπους η αλληλεγγύη των εργαζόμενων στους αγρότες.

Χτες οικοδόμοι από το Αίγιο και την Πάτρα μετά τα συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν επισκέφθηκαν το μπλόκο Μεγανίτη για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Στο όψιμο "ενδιαφέρον" των βιομηχάνων για τους εργαζόμενους απάντησε η Συντονιστική Επιτροπή με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει ότι "είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον των βιομηχάνων για τους εργαζόμενους της περιοχής μας μιας και είναι γνωστές οι προσπάθειες που κάνουν σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φορείς που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της συκοφάντησης των αγώνων των αγροτών, είναι αυτοί των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβερνητική πολιτική. Αυτές οι προσπάθειες δεν πρόκειται να κάμψουν το ηθικό μας. Μας ατσαλώνει η καθημερινή έκφραση αλληλεγγύης των Σωματείων και των απλών εργαζομένων της περιοχής μας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ