Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Οι εργοδότες εκβιάζουν ενάντια στην απεργία

ΣΕΟΥΛ. -

Αντιμετωπίζοντας με φόβο μια γενική απεργία των εργαζομένων στη Νότια Κορέα, οι 30 κύριοι μεγαλοεργοδότες ανακοίνωσαν χτες ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι απεργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με απεργοσπάστες και με την πιθανότητα "λοκ άουτ". Ωστόσο, η Εθνική Ομοσπονδία των Δημοκρατικών Εργατικών Ενώσεων τόνισε ότι σύντομα θα καλέσει τα μέλη της σε απεργία, στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος τουλάχιστον 270.000 εργαζόμενοι. Η Ομοσπονδία αυτή αναμένεται να καλέσει μια 4ωρη προειδοποιητική απεργία και μετά να προχωρήσει σε γενική.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τρίτη νέο αντεργατικό νόμο, που μεταξύ άλλων προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας και τη δυνατότητα αυθαίρετων απολύσεων των εργαζομένων.

Πάντως, μετά από έκτακτη συνάντηση των 30 μεγαλοεργοδοτών, ανακοινώθηκε ότι ορισμένα μέτρα θα παρθούν τα οποία όμως μπορεί να οδηγήσουν σε βίαιες συγκρούσεις αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία. Εκτός από τα μέτρα "λοκ άουτ" και τη χρησιμοποίηση απεργοσπαστών, οι εργοδότες θα προβούν και σε νομικά μέτρα.

Σημειώνεται επίσης ότι στη Νότια Κορέα, η χρησιμοποίηση απεργοσπαστών και τα "λοκ άουτ" δεν επιτρέπονται με βάση το νόμο, όμως οι εργοδότες, υποστηρίζουν πως μιας και είναι παράνομη η απεργία, έχουν το δικαίωμα να ακολουθήσουν αυτά τα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ