Κυριακή 25 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κενή θέση καρδιολόγου

Κενή, για ανεξήγητους λόγους, παραμένει τα δύο τελευταία χρόνια η δεύτερη θέση καρδιολόγου στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία Βόλου, παρότι έχουν υποβληθεί πολλές αιτήσεις γιατρών καρδιολόγων.

Το θέμα επανέφεραν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,Αχ. Κανταρτζής και Απ. Τασούλας.Στην Ερώτηση που είχαν καταθέσει οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ στις 4 Μάρτη 1997, σχετικά με τη λειτουργία του νέου κτιρίου του υποκαταστήματος, η απάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προβλέπονται δύο οργανικές θέσεις καρδιολόγων και αυτή τη στιγμή υπηρετεί μόνον ένας. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Ν. Ιωνία Βόλου είναι εργατούπολη με περισσότερους από 30.000 κατοίκους. Μάλιστα, η έλλειψη υπάρχει σε μία ειδικότητα που, κατά γενική ομολογία, η κάλυψή της είναι άμεσης ανάγκης, ενώ την ίδια στιγμή προσλαμβάνονται γιατροί άλλων ειδικοτήτων χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες οργανικές θέσεις. "Σωστά ενισχύεται το υποκατάστημα με επιστημονικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι για τη δεύτερη θέση καρδιολόγου έχουν υποβληθεί εδώ και δύο χρόνια αιτήσεις ενδιαφερόμενων γιατρών, αλλά για ανεξήγητους λόγους η θέση παραμένει κενή", τονίζουν οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Ερωτούν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ποιο λόγο παραμένει η θέση του δεύτερου καρδιολόγου κενή και τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να καλυφθεί το συντομότερο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ