Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Στις καλένδες η εκδίκαση της αίτησης αναστολής

"Καταπληκτική περίπτωση αρνησιδικίας", καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία του Πάρκου

Οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου της επέκτασης του Μεγάρου Μουσικής ολοκληρώθηκαν, οι μπουλντόζες του μεγαλοεκδότη Χρ. Λαμπράκη συνεχίζουν το πολιτιστικό τους έργο, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας ακόμα περιμένει να ορίσει την ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της οικοδομικής άδειας. Η αίτηση έχει υποβληθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη στο ΣτΕ, από τη Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.

"Αυτή η καταπληκτική περίπτωση αρνησιδικίας μιας υπόθεσης, για την οποία η κοινή γνώμη δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία, πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος της Δικαιοσύνης και το απαραίτητο αίσθημα ισονομίας των πολιτών", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή.

Οπως αναφέρει, "με ανησυχία διαπιστώνει πως, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου της επέκτασης του Μεγάρου Μουσικής μέσα στο Πάρκο Ελευθερίας και επίκειται η έναρξη των οικοδομικών εργασιών, το Δ Τμήμα του ΣτΕ δεν έχει ορίσει ακόμη την ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της σχετικής οικοδομικής άδειας, την οποία έχουμε υποβάλει από το Σεπτέμβρη 1996".

Η Συντονιστική αναφέρεται στην προσπάθεια της αμερικανικής πρεσβείας να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται πίσω της και το οποίο νοικιάζει τώρα έναντι εξευτελιστικού τιμήματος από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. "Η τυχόν ικανοποίηση του αιτήματος της αμερικανικής πρεσβείας", τονίζει, "θα πλήξει το κύρος της ελληνικής πολιτείας και την αξιοπιστία της κυβέρνησης".

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης παλιότερα διακήρυσσε σε όλους τους τόνους, παρουσιάζοντας τη μελέτη για την ενοποίηση των χώρων πρασίνου από το δημοτικό νοσοκομείο μέχρι τη Ρηγίλλης, ότι μπορεί μεν να μειώνεται κατά τι το πράσινο του Πάρκου Ελευθερίας (στην πραγματικότητα μειώνεται κατά 3.600 τ.μ.), αλλά θα αυξηθεί στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στο παραπάνω οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο θα χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου.

"Σήμερα, έρχεται ο ίδιος υπουργός, να αμφισβητήσει παλαιότερες δεσμεύσεις του, που όμως τον βοηθούσαν στη δικαιολόγηση της καταστροφής του Πάρκου Ελευθερίας. Η επιτροπή μας αισθάνεται ότι αυτή η νοσηρή κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι ελεύθεροι χώροι είναι μόνη διέξοδος προς τη ζωή μας, που ταλαιπωρούν τα νέφη της πολιτικής και των καυσαερίων. Υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να την αποτρέψει", τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ