Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα αρχεία Καραμανλή

Προσπάθεια, να δείξει ότι αυτό που τον απασχολεί είναι "τα προβλήματα του παρόντος και του μέλλοντος" και όχι το τι έγινε πριν 30 χρόνια, καταβάλλει ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει το σκόπελο των"φιλοβασιλικών βουλευτών", που συνεχίζουν τις υπέρ του Γλύξμπουργκ δηλώσεις τους.

Ετσι χτες συγκάλεσε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με αντικείμενο την αναθεώρηση του Συντάγματος, θέμα όμως που δεν είναι και από αυτά που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα. Ο Κ. Καραμανλής δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι "η συνταγματική αναθεώρηση είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας" και γι' αυτό η ΝΔ θα καταθέσει νέα πρόταση και θα πιέσει την κυβέρνηση "να αποδεχτεί τη μεγάλη αυτή προτεραιότητα". Με την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να δώσει και απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι σιωπά για το θέμα των αρχείων του ιδρυτή της ΝΔ, δείχνοντας ότι τον απασχολούν θέματα "του παρόντος και του μέλλοντος".

Επίσης, για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία έτσι και αλλιώς θα τεθεί το θέμα των "αρχείων" και οι συνακόλουθες δηλώσεις των "φιλοβασιλικών" βουλευτών. Ο Κ. Καραμανλής, επικαλούμενος και την άσχημη οικονομική κατάσταση του κόμματος θα προτείνει την πραγματοποίηση οικονομικής εξόρμησης, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσόν του 1 δισ. δρχ. Στη σημερινή συνεδρίαση δε θα πάρει μέρος ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, σε ανύποπτο χρόνο, είχε δηλώσει ότι θα παίρνει μέρος στις κομματικές συνεδριάσεις, όταν θα κρίνει ότι συζητιούνται σοβαρά θέματα.

Στο μεταξύ, ο απόηχος από τη δημοσίευση επιλεκτικών αποσπασμάτων των αρχείων Καραμανλή συνεχίζεται, ενώ δεν αποκλείεται να αναζωπυρωθεί με τη δημοσίευση και του 12ου τόμου, στον οποίο περιέχονται κρίσεις (κυρίως αρνητικές) του ιδρυτή της ΝΔ για τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά και τον Α. Παπανδρέου. Χτες συνεχίστηκαν οι δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για το θέμα των αρχείων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος προτίθεται τις επόμενες μέρες να σπάσει τη σιωπή του και να κάνει μια γενικόλογη δήλωση. Ο "φιλοβασιλικός" βουλευτής Α. Ανδρεουλάκος δήλωσε στον "9,84" ότι δε θα παραστεί στην παρουσίαση των αρχείων. Σε άλλο μήκος κύματος ο πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε στον "Πλάννετ" ότι υπάρχουν και "απαράδεκτοι φιλοβασιλικοί", για τους οποίους δεν πρέπει να ακολουθηθεί "η μέθοδος των συμβιβασμών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ