Κυριακή 11 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7

11. Ζούμε σ' έναν κόσμο που πρέπει ν' αλλάξει

Είμαστε διεθνιστές, παλεύουμε για να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη με τους νέους όλου του κόσμου. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συντρόφους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη στον κοινό μας αγώνα, ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, για το σοσιαλισμό και την κομμουνιστική προοπτική.

Συνεχίζουμε τη διεθνιστική μας δράση με νέα ορμή, εκτιμώντας την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που έχουμε αποκτήσει με δεκάδες κομμουνιστικές - προοδευτικές οργανώσεις.

Για σταθερή επαφή και συντονισμό των Κομμουνιστικών Νεολαιών στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο. Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ακόμα πιο δυνατά στο λαό της Κούβας και στους λαούς της κατεστραμμένης Σοβιετικής Ενωσης.

Για μια ΠΟΔΝ σταθερά αντιιμπεριαλιστική - μαχητική ομοσπονδία, που συνενώνει στον κοινό αγώνα δεκάδες οργανώσεις από όλες τις ηπείρους. Για κοινές πρωτοβουλίες με τις Βαλκανικές οργανώσεις, γιατί οι λαοί μας δοκιμάζονται σκληρά από τη νέα τάξη. Για επικοινωνία με τους νέους της Τουρκίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας. Για την υποστήριξη αγώνα των νέων της Κύπρου, της Παλαιστίνης, του κουρδικού λαού.

Η διεθνής δράση της ΚΝΕ είναι υπόθεση όλων των μελών μας, που πρέπει να ενημερώνονται σταθερά για τις εξελίξεις, για τη διαπάλη που γίνεται στο παγκόσμιο προοδευτικό νεολαιίστικο κίνημα. Το ΚΣ πρέπει να παίρνει μέτρα σ' αυτήν την κατεύθυνση.

Το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ νεολαίας και φοιτητών στην Κούβα το καλοκαίρι θα είναι μια μεγάλη συνάντηση αντιιμπεριαλιστικής φιλίας και αλληλεγγύης, γι' αυτό θα προσπαθήσουμε με όλα τα μέσα να γίνει γνωστό στη νέα γενιά της Ελλάδας, να φτάσει το μήνυμά του πλατιά στη νεολαία.

12. 30 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσής μας, 80 χρόνια ηρωικής και πρωτοπόρας δράσης του ΚΚΕ, του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης της χώρας μας, 80 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, αισθανόμαστε την επιτακτική ανάγκη να μελετήσουμε και να προβάλουμε την Ιστορία μας, την Ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

Να γνωρίσουμε και να διαδώσουμε στη νεολαία την ιστορία του Κόμματός μας, των πιο σκληρών και ηρωικών αγώνων του λαού μας, των απλών ανθρώπων που αγάπησαν πολύ τη ζωή, γιατί τη μέτρησαν με την αξία του πιο μεγάλου ιδανικού. Να υπερασπίσουμε από την επίθεση του αντιπάλου την προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού στον αιώνα μας, να αναδείξουμε τις καταχτήσεις, να προβάλουμε το μοναδικό κατόρθωμα στην πορεία της ανθρωπότητας, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Εχουμε πολλά να διδαχτούμε από την ιστορία της ταξικής πάλης στην εποχή μας, έχουμε πολλά να μάθουμε, για να γίνουμε αντάξιοι συνεχιστές, προχωρώντας μπροστά στις μεγάλες μάχες του μέλλοντος.

Με ιστορική αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τη νεολαία της πατρίδας μας, θα βαδίσουμε στο δρόμο

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ, ΔΥΝΑΤΗ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!"


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ