Κυριακή 4 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ TAXI
Ολοταχώς στον αφανισμό

Τρεις εκπρόσωποι της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας", ο Παναγιώτης Μαυρίκης, ο Αντώνης Πυλαρινός και ο Μάριος Βαρσαμής, μιλούν στο "Ρ" για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και για τους υπεύθυνους: τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες

Με σμπαραλιασμένο τον κλάδο τους απ' την αντιλαϊκή κι αντιεπαγγελματική πολιτική που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι περίπου 25.000 ιδιοκτήτες ταξί Αττικής πραγματοποιούν την εκλογοαπολογιστική τους Γενική Συνέλευση, αύριο Δευτέρα, στις 6 μ.μ. στο θέατρο "Περοκέ".

Πέρα από την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη, ο κλάδος βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, με σημαντική ευθύνη των εκπροσώπων:

- Της ΔΑΚΜΜΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) και των συνδικαλιστών του "Ενιαίου Ενωτικού Ψηφοδελτίου" (με επικεφαλής τον Μανώλη Μπαντουράκη), που απαρτίζουν τη συνδικαλιστική ηγεσία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

- Της ΠΑΣΚΕΤ,(πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) που λανσάρουν στο χώρο και υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την αντιλαϊκή - αντιεπαγγελματική πολιτική της κυβέρνησης.

- Μιας παραφυάδας προσκείμενης στη ΝΔ ("Νέες Δυνάμεις" - Κώστας Λαϊνης).

Οι εκπρόσωποι της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας" (ΕΠΣ) στην αυριανή συνέλευση:

  • Θα καυτηριάσουν την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζοντας δουλικά τα κελεύσματα του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, έχουν φέρει τον κλάδο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
  • Θα στηλιτεύσουν την "ιερή συμμαχία" ΠΑΣΚΕΤ, ΔΑΚΜΜΕ που ευθύνεται για τη σημερινή τραγική κατάσταση.
  • Θα εκθέσουν τις απόψεις τους για το πώς ο κλάδος θα βγει απ' το αδιέξοδο που τον οδήγησαν κυβερνήσεις και συμβιβασμένες διοικήσεις στο ΣΑΤΑ.

Σίγουρα, οι 25.000 ιδιοκτήτες ταξί Αττικής περιμένουν πολλά απ' την αυριανή συνέλευση. Και φυσικά δε θέλουν ν' ακούσουν άλλα "θα", ανούσιες φλυαρίες και κούφιους ψευτοπαλικαρισμούς. Εκείνα που τους ενδιαφέρουν είναι: Να πάρουν πίσω όσα τους αφαίρεσαν με το "έτσι θέλω" οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να εμποδίσουν νέες αφαιρέσεις κεκτημένων δικαιωμάτων και να βελτιώσουν τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία. Για να γίνουν όλ' αυτά, όμως, απαιτείται αταλάντευτος αγώνας με ταξικό προσανατολισμό και συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο.

Για όλα τα παραπάνω, μιλούν σήμερα στο "Ρ" τρεις εκπρόσωποι της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας": Ο Παναγιώτης Μαυρίκης,ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων και μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΓΣΕΑΕ), ο Αντώνης Πυλαρινός και ο Μάριος Βαρσαμής,μέλη του ΔΣ του ΣΑΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ