Κυριακή 4 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΙΑ"
Στάσεις εργασίας αύριο

Σε 4ωρες στάσεις εργασίας κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα", με κεντρικό αίτημα τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της εταιρίας, που χρόνια τώρα την έχουν εγκαταλείψει στην τύχη της όλες οι κυβερνήσεις, προς όφελος των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών.

Με απόφαση όλων των διοικήσεων των Σωματείων εργαζομένων στην "Αεροπλοϊα", αύριο Δευτέρα θα γίνουν οι εξής 4ωρες στάσεις εργασίας: 5 - 9 π.μ. και 9 π.μ. - 1 μ.μ. οι πιλότοι, 9 π.μ. - 1 μ.μ. οι τεχνικοί, 11 π.μ. - 3 μ.μ. οι διοικητικοί υπάλληλοι και 1 - 5 μ.μ. οι ιπτάμενοι συνοδοί.

Οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα" καταγγέλλουν ότι κυβέρνηση και διοίκηση της μητρικής "Ολυμπιακής Αεροπορίας" αδιαφορούν για την αναβάθμιση και την επέκταση του έργου της εταιρίας, παρά τις τεράστιες δυνατότητες που έχει να παρουσιάσει σημαντικά κέρδη, ιδιαίτερα αν δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ναυλωμένων πτήσεων (τσάρτερ). Ανάμεσα στα αιτήματα, που προβάλλουν οι εργαζόμενοι, είναι η αγορά νέων αεροπλάνων 75 - 100 θέσεων, η ουσιαστική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η εξασφάλιση επενδύσεων για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος παροχής από ξένα επισκευαστικά κέντρα. Στον ΟΣΕ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από μεθαύριο Τρίτη έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με βασικά αιτήματα τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ελληνικών σιδηροδρόμων και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 1997.

Οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και των κλαδικών Σωματείων, αποφάσισαν ομόφωνα 4ωρες στάσεις εργασίας 12 - 4 μ.μ., μεθαύριο Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, απορρίπτοντας τη νέα πρόταση - κοροϊδία της διεύθυνσης του ΟΣΕ για αυξήσεις 2,5% + 2%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ