Κυριακή 4 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μάχες για Ευρώπη

Σημαντικά ματς σε Καβάλα και Ν. Φιλαδέλφεια, θα κρίνουν πολλά για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δοκιμασία του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στον Πύργο

Στην κορύφωσή της φθάνει σήμερα η μάχη της Ευρώπης, αφού η 31η αγωνιστική περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για τις ομάδες που διεκδικούν μια θέση στον ήλιο (βλ. Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Εξάλλου στην κορυφή ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα να ξεπεράσει ένα από τα τελευταία εμπόδια στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τροπαίου.

Από τον Πύργο περνάει ο δρόμος του Ολυμπιακού προς το πρωτάθλημα, αφού οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν σήμερα τον Πανηλειακό θέλοντας να κάνουν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, Ντούσαν Μπάγεβιτς, επέστησε την προσοχή των παικτών του για το παιχνίδι του Πύργου, καθώς όπως τόνισε το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική ευθεία και δεν επιτρέπονται λάθη. Στον αγωνιστικό τομέα θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς που αποθεραπεύτηκε και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην αρχική 11άδα μετά από δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας λόγω τραυματισμού.

Από την άλλη, οι Πυργιώτες είναι βαθμολογικά αδιάφοροι αλλά σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο μια πετυχημένη χρονιά.

Στην Καβάλα διεξάγεται το σημαντικότερο παιχνίδι της σημερινής αγωνιστικής αφού ο τοπικός ΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θέλουν και οι δυο με τον ίδιο πόθο τη νίκη που θα ανοίξει την πόρτα της Ευρώπης. Οι πράσινοι δίνουν σήμερα στην πόλη της Μακεδονίας τον υπέρ πάντων αγώνα για να σώσουν ό,τι απέμεινε (έξοδος στο ΟΥΕΦΑ) από μια μαύρη χρονιά. Οριακό χαρακτηρίζει το παιχνίδι ο Βέλμιρ Ζάετς, αφού η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του. Σε διαφορετική περίπτωση οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του "τριφυλλιού" θα είναι ραγδαίες. Στη διάθεσή του ο Κροάτης τεχνικός δε θα έχει Καλλιτζάκη (τραυματίας), Καπουράνη (τιμωρημένος).

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Καβάλα με νίκη σήμερα αγγίζει τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της, αφού θα βρεθεί μια ανάσα πριν την έξοδο στα σαλόνια της Ευρώπης. Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της Μακεδονικής ομάδας, ενώ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή θα παίξει η ισχυρή έδρα.

Στο "Νίκος Γκούμας" διεξάγεται το ντέρμπι των "Δικεφάλων" μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τους Θεσσαλονικιούς να κάνουν τις τελευταίες προσπάθειες να μείνουν ζωντανοί στο όνειρο της Ευρώπης, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι θα 'λεγε κανείς ότι όσο ζουν ελπίζουν για την υπόθεση τίτλος.

Επικίνδυνο αντίπαλο ικανό να κάνει τη ζημιά χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Πέτρος Ραβούσης που δε θα έχει στη διάθεσή του τους Ατματζίδη, Κασάπη, Νικολαϊδη, Κοπιτσή και Μαχαιρίδη. Για πρώτη φορά θα ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα ο Βασίλης Καραγιάννης.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ αν και έχει κόντρα την παράδοση θέλει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες του για έξοδο στο ΟΥΕΦΑ.

Στο Χαριλάου (αφού ακυρώθηκε η τιμωρία της έδρας του) ο Αρης θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ σε ένα αγώνα ζωής και θανάτου για τους κίτρινους. Κάθε απώλεια ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ιστορικό Αρη, αφού πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια. Η διεξαγωγή του αγώνα στη φυσική έδρα του Αρη έχει ανεβάσει την ψυχολογία των Θεσσαλονικέων που αναμένεται να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Και οι Κρητικοί όμως καίγονται για βαθμούς, αφού έτσι θα εδραιωθούν για τα καλά στην τρίτη θέση που θα τους βγάλει εκτός συνόρων στη νέα χρονιά.

Τις τελευταίες προσπάθειες να κρατηθεί στην κατηγορία κάνει και ο Εδεσσαϊκός που υποδέχεται τον Ηρακλή, με τη νίκη να αποτελεί το μόνο στόχο των γηπεδούχων.

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή αντιμετωπίζει την Καλαμάτα όπου και οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις που θα τους μπλέξουν σε περιπέτειες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: Πανηλειακός - Ολυμπιακός, Αθηναϊκός - Απόλλων, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Παναχαϊκή - Καλαμάτα, Ξάνθη - Βέροια, Εδεσσαϊκος - Ηρακλής, Καβάλα - Παναθηναϊκός, Αρης - ΟΦΗ.

Ολοι αγώνες θα αρχίσουν στις 17.00.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμη στροφή στην ουρά(1998-04-12 00:00:00.0)
Πρωταθλητής στο παρά 1...(1997-05-06 00:00:00.0)
Μέσω Πελοποννήσου για Ευρώπη(1997-04-13 00:00:00.0)
Υπάρχουν στάνταρ(1997-02-28 00:00:00.0)
Ζητείται... διπλό(1996-05-03 00:00:00.0)
Αρωμα Ευρώπης στο Φάληρο(1995-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ