Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό πρωτομαγιάτικο προσκλητήριο

Σωματεία και Εργατικά Κέντρα της χώρας καλούν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στις 10 το πρωί, την 1η του Μάη

Λίγες μέρες πριν την Πρωτομαγιά, σωματεία και Εργατικά Κέντρα κορυφώνουν τις προετοιμασίες τους για το γιορτασμό της με ταξικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά, στην κατεύθυνση της αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην Αθήνα, τα σωματεία καλούν σε ταξικό γιορτασμό και μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

"Η φετινή Πρωτομαγιά μάς βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή επίθεση του κεφαλαίου, για να πάρει πίσω ό,τι κέρδισε η εργατική τάξη, με αγώνες αιώνων και ποτάμια αίμα. Οπως το 8ωρο, το πενθήμερο, ο περιορισμός στις απολύσεις και γενικά ό,τι αφορά από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων", τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φαρμακεργατών,του Συλλόγου Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας και της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακοβιομηχανίας Αθήνας,οι οποίεςκαλούν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

"Στόχος τους είναι η κατάργηση - συνεχίζει η ανακοίνωση - των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Τα δικά τους κέρδη όμως συνέχεια ανεβαίνουν. Μέχρι και 400% αυξήθηκαν οι τιμές τον περασμένο Αύγουστο σε ευρείας κατανάλωσης παυσίπονα, μερικά από τα οποία οι φαρμακοβιομηχανίες τα παρουσίασαν σαν καινούρια. Αλλά ικανοποιητικές αυξήσεις πήραν και για τα υπόλοιπα φάρμακα. Νέες αυξήσεις έρχονται με την καινούρια ανακοστολόγηση, όπου και πάλι οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας αγνοούνται απ' τους αρμόδιους. Δυστυχώς όμως αγνοούνται και απ' την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ".

"Για να αντιμετωπίσουμε τις ώρες που ζούμε, τις χειρότερες που έρχονται, ένας δρόμος υπάρχει, της στράτευσης, του αγώνα, της αντίστασης και διεκδίκησης", τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής,το οποίο καλεί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 8.30 το πρωί.

Επίσης, τονίζεται ότι "αγωνιζόμαστε για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για μια Ευρώπη της ειρήνης, της φιλίας, της ισότιμης συνεργασίας, της δημοκρατίας, του σοσιαλισμού. Στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" απαντάμε με το δυνάμωμα των αγώνων μας, υλοποιούμε στην πράξη την απόφασή μας, ότι με νύχια και με δόντια θα βάλουμε φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης για κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης".

"Ο δρόμος της ταξικής και συλλογικής πάλης είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους σήμερα και όχι αυτός του ατομικισμού", σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων.Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και σε προσυγκέντρωση στα γραφεία του στο ΕΚΑ στις 9.00 το πρωί.

"Πιστεύουμε ότι η κατάσταση τόσο στο συνδικαλιστικό κίνημα όσο και γενικότερα μπορεί να αλλάξει μόνο με τη μαζική συμμετοχή και δράση των εργαζομένων για προάσπιση των ταξικών συμφερόντων τους, ξεπερνώντας την αδράνεια, την ηττοπάθεια", σημειώνει ακόμα το σωματείο.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Αθηνών,καλεί τους συνταξιούχους του κλάδου να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα "για μια αγωνιστική απάντηση στην αντισυνταξιουχική πολιτική των Βρυξελλών που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση". Ο σύνδεσμος τονίζει ότι για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των συνταξιούχων ακολουθεί "το μόνο δρόμο που απόμεινε, το δρόμο της αποφασιστικής ασταμάτητης αγωνιστικής ενότητας των συνταξιούχων και εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα".

"Στη χώρα μας η κυβέρνηση, χέρι χέρι με τους βιομήχανους, εφαρμόζει πιστά την πολιτική που χαράζουν στην ΕΕ, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, με τη στήριξη των κομμάτων που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ", τονίζει στην προκήρυξή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου,το οποίο καλεί τους εργαζόμενους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις προβάλλουμε τον ταξικό, ενωτικό, διεκδικητικό χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς".Επίσης, το ΕΚΖ χαιρετίζει την πρωτοβουλία των συνδικάτων της Αθήνας για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και αποφάσισε να την ενισχύσει οικονομικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ