Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
"Κυρία" με τα όλα της

Σε ρυθμό προπόνησης η Γιουβέντους νίκησε τον Αγιαξ με 4-1 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ

H κάτοχος του τροπαίου και πρωταθλήτρια Κόσμου Γιουβέντους και η Ντόρτμουντ θα συναντηθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μάη. Οι Ιταλοί νίκησαν για δεύτερη φορά τον Αγιαξ, ενώ και οι Γερμανοί της Ντόρτμουντ άφησαν εκτός νυμφώνος τη Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, νικώντας την και στο Ολντ Τράφορντ.

Ενας επιθετικός μονόλογος των παικτών της Πρωταθλήτριας Κόσμου ήταν το χτεσινό 4-1 επί του Αγιαξ, αφού, χωρίς υπερβολή, σκόραραν όποτε ήθελαν, ενώ απέναντί τους οι ομόλογοί τους Ολλανδοί φάνταζαν παιδική ομάδα με χάρτινη άμυνα.

Με τον αέρα της μεγάλης νίκης (2 - 1) στην Ολλανδία η Γιουβέντους ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, επιβάλλοντας το ρυθμό της. Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, πιστεύοντας στο όνειρο, αφού έχασαν μια κλασική ευκαιρία στο 10 με τον Μπακίντα. Ομως στο 34 ο Λομπάρντο έγραψε το 1 - 0 για τη Γιουβέντους, βάζοντας ουσιαστικά το τέρμα στα όνειρα των Ολλανδών. Δυο λεπτά αργότερα ο Βιέρι έκανε το 2 - 0, βάζοντας τα θεμέλια για το θρίαμβο. Στην επανάληψη ο Μέλχιοτ μείωσε σε 1 - 2 για τον Αγιαξ. Αυτό όμως δε στάθηκε αρκετό να σταματήσει την ορχήστρα της Γιουβέντους και ο Αμορούζο στο 78 έγραψε το 3 - 1. Με ένα γκολ για όσκαρ ο Ζιντάν που "χόρεψε" την άμυνα του Αγιαξ έγραψε το 4 - 1 στο 78 ολοκληρώνοντας το θρίαμβο.

  • Νωρίς νωρίς θάφτηκαν τα όνειρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρόκριση στο τελικό καθώς ο Λαρς Ρίνκεν μόλις στο 8 έγραψε το 1 - 0 για την Ντόρτμουντ, παγώνοντας το Ολντ Τράφορντ. Οι "μπέμπηδες", αν και αντέδρασαν, εντούτοις το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν κλασικές ευκαιρίες χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρτμουντ είχε νικήσει με 1 - 0 και στο πρώτο παιχνίδι.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ