Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς Δώρο Πάσχα

ΜΥΤΙΛΗΝΗ.-

Δίωρη στάση εργασίας (9πμ - 11πμ) πραγματοποίησαν προχτές οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα ανιάτων "Θεομήτωρ" στην Αγιάσο, διαμαρτυρόμενοι για το ότι δεν τους έχει καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα, λόγω του ότι η κρατική επιχορήγηση είναι ελάχιστη.

Για φέτος η κρατική επιχορήγηση ήταν 55 εκατ. δραχμές, όταν ο προϋπολογισμός του ιδρύματος φτάνει τα 500 εκατ. δραχμές. Αν δεν υπάρξει νέα κρατική επιχορήγηση, τότε θα είναι αμφίβολο αν μπορούν τους επόμενους μήνες να καταβληθούν οι μισθοί στους εργαζόμενους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το υπουργείο Υγείας σε απάντηση σχετικής Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακα,σημείωνε πως η κάλυψη του προϋπολογισμού του Ιδρύματος ευθύνεται η Νομαρχία και το υπουργείο συμπληρωματικά. Ωστόσο, η Νομαρχία "πέταξε το μπαλάκι" και πάλι στο υπουργείο.

Ο δήμαρχος Αγιάσου, Ν. Σουσαμλής,χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση και ζήτησε να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους εργαζόμενους και να υπάρχει επαρκής επιχορήγηση στο Ιδρυμα.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ,καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ