Κυριακή 20 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΕΝ "παραμυθιάζεται" η ΚΝΕ

"Η ιδιότητα του μέλους της ΚΝΕ είναι ασυμβίβαστη με τη χρήση των ναρκωτικών".

Η θέση αυτή υπάρχει στο σχέδιο Καταστατικού της ΚΝΕ, η οποία πραγματοποιεί το 7ο Συνέδριό της το επόμενο Σαββατοκύριακο. Επίσης στις θέσεις για το συνέδριο υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στα ναρκωτικά. "Το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει πάρει νέες διαστάσεις, αναφέρεται στις θέσεις. Εχει αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών και των θανάτων και επεκτείνεται η χρήση στις μικρότερες ηλικίες. Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι ότι μέσα από πολλούς μηχανισμούς και κανάλια προβάλλεται και βρίσκει έδαφος η άποψη της αποδοχής, ως αναγκαίο κακό, αυτής της πραγματικότητας, καλλιεργώντας το συμβιβασμό και τη διαχείριση του προβλήματος. Η εφαρμογή προγραμμάτων χορήγησης μεθαδόνης, η εγκατάλειψη των κέντρων απεξάρτησης και κυρίως η απουσία ουσιαστικών μέτρων πρόληψης ντύνονται με τις θεωρίες του "περιορισμού της βλάβης", του "διαχωρισμού σε μαλακά και σκληρά" και της "αντιαπαγόρευσης όλων των ουσιών". Ομως, τα ναρκωτικά πριν ακόμα σκοτώσουν ζωές, σκοτώνουν συνειδήσεις. Μας θέλουν ακίνδυνους για το σύστημα. Γι' αυτό πρέπει να αντισταθούμε σε όλα τα ναρκωτικά. Να απορρίψουμε τους "τεχνητούς παραδείσους" και τους τεχνητούς διαχωρισμούς, τα υποκατάστατα της ζωής. Η έξαρση των ναρκωτικών είναι έκφραση της κοινωνικής κρίσης, της σήψης, της διαφθοράς, της άδειας ζωής. Μπορούμε να αντισταθούμε με τους αγώνες, τις αξίες και τα οράματά μας".

Η ΚΝΕ είναι η μοναδική οργάνωση νεολαίας που έχει καθαρές θέσεις και αγωνιστική στάση απέναντι στα ναρκωτικά. Αυτός είναι και λόγος που δε συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή των Νεολαιών ενάντια στα Ναρκωτικά (ΔΕΝ) που απαρτίζεται από την ΟΝΝΕΔ, τη Ν. ΠΑΣΟΚ, τη ΝΕΑΝ, την ΕΑΝ, την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και την ΕΣΔΗΝ.

Η ΔΕΝ στις 4.1.1995 παρουσίασε τη διακήρυξή της, η οποία έχει ως κεντρική ιδέα τη διάκριση των "μαλακών - σκληρών", την αποποινικοποίηση της χρήσης και τη χορήγηση των υποκαταστάτων. Το πλαίσιο αυτό δράσης ανάγκασε την ΚΝΕ να μη συμμετάσχει στη ΔΕΝ, αλλά να καταγγείλει τις θέσεις αυτές ως μέσο για τη χειραγώγηση του νέου ανθρώπου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ