Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την ανεύθυνη προσποιείται η κυβέρνηση!

Τίποτα δεν ξέρει η κυβέρνηση - και, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν έχει καμιά απολύτως ανάμειξη (!) - για τις μαζικές διώξεις χιλιάδων αγροτών!

Απαντώντας χτες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημοσίευμα του "Ρ" για τις 6.000 διώξεις, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Αθανασάκης υποστήριξε πως απλώς... "πρόκειται για δικαστικές διαδικασίες, που μάλιστα βρίσκονται εδώ και κάποιο καιρό σε εξέλιξη. Δε νομίζω ότι συνδυάζονται καν ή σχετίζονται με τις τελευταίες κινητοποιήσεις". Ισχυρίστηκε ακόμα πως "η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη. Δεν υπάρχει παρέμβαση της κυβέρνησης, δεν υπάρχει παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης σ' αυτές τις διαδικασίες", για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι... "εκτός πραγματικότητας" τα περί αυταρχικής και τρομοκρατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Με όλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες για τις μαζικές διώξεις των αγροτών αποκλειστικά στις δικαστικές αρχές, όταν είναι καταγραμμένες οι παρεμβάσεις του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου,ο οποίος καλούσε τους εισαγγελείς να παρέμβουν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. "Τους είχα προειδοποιήσει ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις θα συρθούν στα δικαστήρια και θα παρακαλούν για έλεος. Αλλά τότε θα είναι αργά", δήλωνε τότε ο Γιαννόπουλος, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε βρήκε τίποτα το μεμπτόν! "Δεν μπορώ να δω τίποτα μεμπτό σ' αυτήν τη δήλωση... Δεν έκανε καμιά κίνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης", απάντησε ο Γ. Αθανασάκης.

Οσο για το γεγονός ότι οι δικαστικές διώξεις που εξελίσσονται αφορούν παλαιότερες κινητοποιήσεις και την προσπάθειά του να τις αποσυνδέσει από τις τελευταίες κινητοποιήσεις, η ουσία είναι πως αυτές προωθούνται μαζικά με την έναρξη του τελευταίου γύρου των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ οι ανακρίσεις έχουν γίνει από τις αστυνομικές αρχές εδώ και πολλούς μήνες και χρόνια αλλά δεν είχαν προωθηθεί. Ετσι, η πραγματικότητα αποκαλύπτει πως οι δικαστικές διώξεις μεθοδεύονται και χρησιμοποιούνται για να κρατιούνται όμηροι χιλιάδες αγρότες και οι οικογένειές τους ενόψει νέων κινητοποιήσεων που ωριμάζουν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ