Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Μηνύματα συμπαράστασης

Συνεχίζεται να καταφθάνουν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον εξεγερμένο Αλβανικό λαό.

Επιστολή στον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, έστειλαν: η Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, ο Γυναικείος Σύλλογος "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" Πειραιά, οι φίλοι του Μουσείου Μάνης "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ", οι Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά και Κερατσινίου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού.Οι παραπάνω φορείς καταδικάζουν τη δολοφονική ενέργεια του εμβολισμού της αλβανικής ακταιωρού από ιταλικό πολεμικό πλοίο, που στοίχισε τη ζωή σε 83 Αλβανούς, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά και μωρά, και παράδωσαν την επιστολή - διαμαρτυρία τους στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα. "Διαδηλώνουμε την απόφασή μας για συνεχή αγώνα κατά τέτοιων πράξεων όπου Γης και ζητάμε - αξιώνουμε την αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία τόσο των φυσικών και ηθικών αυτουργών, όσο και των εμπνευστών της πιο πάνω εγκληματικής και ταυτόχρονα απάνθρωπης πράξης", καταλήγει η επιστολή.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας με ψήφισμα της γενικής συνέλευσης εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο σκληρά λαό της Αλβανίας. Βρίσκεται αντίθετη στην επέμβαση που σχεδιάζουν στα εσωτερικά της χώρας οι ΕΕ, ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με την αποστολή πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης. Ενώ καταγγέλλει τις κίβδηλες και εθνικιστικές φωνές που κόπτονται για τη μειονότητα, και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί στις τυχοδιωκτικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και να μη συμμετάσχει στην αποστολή στρατιωτικής δύναμης.

Η ΠΕΑΕΑ Ιλίου καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της για αποστολή εκστρατευτικού ή αστυνομικού σώματος και την καλεί να αποστείλει φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα.

Η ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει στρατιωτική δύναμη στην Αλβανία, ύστερα από τις εντολές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Καταλήγοντας αναφέρει ότι καλά θα έκανε η κυβέρνηση να ενισχύσει το ειρηνικό έργο της ΕΕΔΥΕ, να βοηθήσει οικονομικά και ανθρωπιστικά μόνο το λαό της Αλβανίας.

Η Ενωση Εργαζομένων στην "ΑΜΕ ΔΕΛΦΟΙ - ΔΙΣΤΟΜΟ" με ψήφισμά της συμπαραστέκεται στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας, ο οποίος πήρε τα όπλα στα χέρια του αποζητώντας καλύτερες μέρες για την Αλβανία. Ζητά από την κυβέρνηση της Ελλάδας (που αποφάσισε να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη), αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παρέμβει, έτσι ώστε κανένας ένοπλος Ελληνας να μην πάει στην Αλβανία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ