Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν την απεργία

Ενωμένοι και με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι του Δήμου Λάρισας συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τους, που ξεκίνησαν πριν δέκα μέρες, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 65 συναδέλφων τους, που απολύθηκαν με απόφαση του δημάρχου Χρ. Καφφέ. Οι απολυμένοι απασχολούνταν επί 2 μέχρι και 8 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχοι, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού - Πολιτισμού (ΔΕΤΠΟΛ) και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες διαφόρων δημοτικών υπηρεσιών.

Ο δήμαρχος προχώρησε στις απολύσεις, επικαλούμενος το "νόμο Πεπονή", παρά το γεγονός ότι αναμένεται κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας, με την οποία θα ρυθμίζεται το πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους, ενώ παράλληλα προχωρεί σε νέες προσλήψεις στα πλαίσια των πελατειακών, ρουσφετολογικών σχέσεων που προωθεί.

Οι διοικήσεις των τριών σωματείων των εργαζομένων αποφάσισαν να οργανώσουν συναντήσεις με μαζικούς φορείς του νομού, να ενημερώσουν για το δίκιο του αιτήματός τους και να ζητήσουν την ενεργό συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Η Δημοτική Αρχή της Λάρισας - θορυβημένοι από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία - προσπαθεί με τη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ και του εισαγγελέα και με το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ετσι, σχεδόν καθημερινά αστυνομικές δυνάμεις εμφανίζονται στο αμαξοστάσιο για να διευκολύνουν απεργοσπάστες να πάρουν απορριμματοφόρα και να δουλέψουν. Ομως απεργοσπάστες δεν εμφανίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ