Κυριακή 23 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπλόκο στον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα

Οι παρατάξεις υπακούουν: Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ (μέλος της "Ενότητας") δρομολογεί την αγορά από το Ταμείο της Τράπεζας Αττικής. Ο σημερινός πρόεδρος του Ταμείου (μέλος της ΔΚΜ) σχεδόν την ολοκληρώνει. Συνεταίρος πλέον η Εμπορική Τράπεζα.

Ο πρώην πρόεδρος ("Ενότητα") προτείνει: Να αγοράσουμε μετοχές, να πουλήσουμε οικόπεδα, να φτιάξουμε εταιρίες κλπ. (μόνο σύστημα... ΛΟΤΤΟ που δεν πρότεινε).

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Ανατρέπει την προσπάθεια ριξίματος στην αγορά των αποθεματικών. Αγωνίστηκε ενάντια στην εξαγορά της Τράπεζας Αττικής από το ΤΣΜΕΔΕ.

  • Η "Λευκή Βίβλος" διατάσσει για τα επιδόματα ανεργίας: "Κατάρτιση προσιτή σε όλους έναντι καταβολής επιδομάτων ανεργίας".

Η κυβέρνηση εφαρμόζει: ΙΕΚ, ΚΕΚ, χτύπημα του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Οι παρατάξεις υπακούουν: ΔΚΜ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΣΚ ιδρύουν μια νύχτα το ΙΕΚΕΤΕΜ ΤΕΕ ΑΕ, δηλαδή ΚΕΚ. Μοιράζουν μεταξύ τους μάλιστα τις θέσεις του ΔΣ, αποκλείοντας ακόμα και την "Πορεία στο Αύριο", λες και φοβούνταν μήπως το ονομάσουν ΙΕΚΕΤΕΜ και ΣΙΑ.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καταγγέλλει, αν μη τι άλλο, τη σε μια νύχτα δημιουργία του ΙΕΚΕΤΕΜ. Απαιτεί συζήτηση στην Αντιπροσωπεία, βάζει το συνολικότερο ζήτημα της παιδείας. Ζητά ίδρυση ταμείου ανεργίας. Καταβολή επιδομάτων ανεργίας. Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών ανέργων και βοήθεια στους υποαπασχολούμενους.

  • Η "Λευκή Βίβλος" διατάσσει: Περικοπές στις δαπάνες οικογενειακών επιδομάτων, ελάχιστες παροχές γήρατος, σοβαρές ασθένειες.

Η κυβέρνηση τα εφαρμόζει αυτούσια και τα ονομάζει "κοινωνικό διάλογο" (!). Ακόμα και το δικαίωμα του Ταμείου να κρίνει σε ποιους θα καλύψει τα νοσήλια στο εξωτερικό αναστέλλει.

Οι παρατάξεις δε μιλούν. Και τι να πουν άλλωστε;

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ αγωνίζεται για αυτοτέλεια του Ταμείου, συμμετοχή του κράτους, αναβάθμιση των ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι μηχανικοί θα δώσουν τη δική τους απάντηση.

Θα στήσουν τα δικά τους μπλόκα στον οδοστρωτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Θα υπερψηφίσουν την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ.

Γιώργος ΒΑΔΑΛΟΥΚΑΣ

Πολιτικός μηχανικός,

μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ