Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβολή δίκης επίορκων αστυνομικών

Κατηγορούνται ότι βασάνιζαν και λήστευαν αλλοδαπούς εργάτες

Αναβλήθηκε αορίστως χτες στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η δίκη τριών αστυνομικών, που κατηγορούνται ότι βασάνιζαν και λήστευαν αλλοδαπούς εργάτες στην περιοχή της Φθιώτιδας. Πρόκειται για τον Δημ. Μπατσαούρα,διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας και τους αστυφύλακες Στ. Καραγιάννη και Γεώργ. Κορκόβελο,οι οποίοι μετά από ΕΔΕ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ομως, το σχετικό πόρισμα δεν υπήρχε στη δικογραφία, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφασίσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι παραπάνω αστυνομικοί κατηγορούνται, συγκεκριμένα, για "παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, κλοπή, δωροδοκία, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, παραβίαση οικιακού ασύλου και βασανιστήρια, από τα οποία υπήρχε κίνδυνος ζωής". Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, "κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους υπέβαλαν συλληφθέντα σε βασανιστήρια το Μάη του 1993. Επίσης, μπήκαν στο σπίτι του Γεώργ. Λάγιου στην Τιθορέα και αφού συνέλαβαν 7 Αλβανούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι εργάζονταν στα κτήματά του, τους έδεσαν όλους μαζί με ένα σκοινί και άρχισαν να τους χτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός τους με ξύλα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας τους έντονο σωματικό πόνο και έτσι τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητα για να τους απελάσουν". Σε άλλο σημείο του βουλεύματος αναφέρεται ότι οι τρεις αστυνομικοί "είχαν συλλάβει 11 Ινδούς και Πακιστανούς, τους οποίους μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία έξω από το χωριό Καλαπόδι Λοκρίδας και χτυπώντας τους με κλομπ τους ανάγκασαν να τους παραδώσουν τα χρήματα που είχαν στις τσέπες τους".

Αρκετοί, ακόμα, αλλοδαποί λαθρομετανάστες, που εργάζονταν στη Φθιώτιδα, έχουν καταγγείλει ότι οι εν λόγω αστυνομικοί απαιτούσαν με το ξύλο και έπαιρναν τα χρήματά τους για τους βγάλουν δελτία καταγραφής. Συνεργός τους στις δωροδοκίες φέρεται ο ταξιτζής Γεώργ. Ποζιός,κάτοικος Αμφίκλειας, που είναι και ο τέταρτος κατηγορούμενος στην υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ