Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Με αισιοδοξία στη μάχη η "Πανεπιστημονική"

Με επιτυχία έγινε χτες η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

"Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να απομονώσουμε κάθε είδους φωνή που θέλει τους μηχανικούς συμφιλιωμένους με την απάθεια, τον ατομικισμό, την αδικία και τη μοιρολατρία". Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα κατά τη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών" που έγινε στο ΤΕΕ, καλώντας έτσι όλους τους μηχανικούς να ενισχύσουν την παράταξη στις εκλογές των μηχανικών την Κυριακή 30 του Μάρτη. Η μεγάλη συμμετοχή μηχανικών έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η επικεφαλής της "Πανεπιστημονικής" Ρούλα Ξαρχάκου,στην εισήγησή της, κάλεσε τους άνεργους και εργαζόμενους μηχανικούς σε "αγωνιστική συμπόρευση, προκειμένου να αναπτύξουν ένα μαζικό διεκδικητικό κίνημα στο χώρο των μηχανικών, που θα συμπαραταχτεί με όλους τους άλλους εργαζόμενους σ' ένα ισχυρό ενιαίο μέτωπο, ώστε να μην περάσουν οι αντιλαϊκές επιλογές".

Η Ρ. Ξαρχάκου κατήγγειλε τη σημερινή διοίκηση του ΤΕΕ για τη σιωπή του τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τα δημόσια έργα, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος του ΤΕΕ έχει αποδυναμωθεί είτε γιατί αυτό υποβαθμίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις είτε γιατί χρησιμοποιείται από τους διοικούντες του για την προσωπική τους αναρρίχηση.

Η επικεφαλής της "Πανεπιστημονικής" κατέληξε λέγοντας ότι "μόνο με τη συσπείρωση όλων των μηχανικών γύρω από την παράταξή μας μπορούν να αλλάξουν αυτοί οι συσχετισμοί".

Στην προεκλογική συγκέντρωση της "Πανεπιστημονικής" τονίστηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα μαζικό, διεκδικητικό κίνημα μηχανικών, ώστε:

- Να βγει το ΤΕΕ από το τέλμα και την αδράνεια που το έχουν ρίξει οι κατέχοντες τα σκήπτρα της εξουσίας του και το έχουν μετατρέψει σε έρμαιο συμβιβασμών με το κατεστημένο.

- Να αντισταθούν οι μηχανικοί στην υποβάθμιση του επαγγέλματός τους και σε συνεργασία με τους συλλόγους και κάθε ζωντανό κύτταρο του μαζικού κινήματος να διεκδικήσουν λύσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την ανεργία, τις αμοιβές και

- να υπερασπιστεί ο κλάδος των μηχανικών το ρόλο του, αντιπαλεύοντας τη λογική του μηχανικού "μιας χρήσης", που θέλουν να επιβάλουν οι μεγάλες πολυεθνικές, προβάλλοντας τον επιστήμονα - τεχνικό υψηλής στάθμης, με ικανότητα να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στη γνώση και στις εξειδικεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ