Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λογοτεχνία και Περιφέρεια

H δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των λογοτεχνών όλης της χώρας και η ανάδειξη των προβλημάτων των συγγραφέων της περιφέρειας είναι ο στόχος του προγράμματος "Λογοτεχνική Ελλάδα",που εγκαινίασε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.Η αρχή έγινε με τη διήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 του Μάρτη, με τη συμμετοχή 30 περίπου λογοτεχνών από όλη την Ελλάδα.

Στις εισηγήσεις, οι οποίες έγιναν από πανεπιστημιακούς, εκδότες, συγγραφείς, κριτικούς, δημοσιογράφους και άλλους θίχτηκαν ζητήματα όπως η Εκδοτική Παραγωγή και η δημιουργία μπεστ σέλερ,η σχέση των τοπικών και πανελλαδικών ΜΜΕ με τη λογοτεχνία,η προβολή του συγγραφέα και του έργου του,ο ρόλος της κριτικής κ. ά.

Η συνάντηση έληξε με προτάσεις για τη γεφύρωση του χάσματος Κέντρου - Περιφέρειας,την αξιοποίηση προς όφελος της λογοτεχνίας του μηχανισμού του μπεστ σέλερ και την αναβάθμιση της κοινωνικής θέσης του συγγραφέα.

Παράλληλα, προωθείται από το ΕΚΕΒΙ η σύνταξη ενός ηλεκτρονικού Περιφερειακού Πολιτιστικού Αρχείου,το οποίο θα περιλαμβάνει τους συγγραφείς, τις βιβλιοθήκες, τους εκδότες, τα βιβλιοπωλεία, τα περιοδικά και κάθε άλλη πολιτιστική δράση που αναπτύσσεται στην περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ