Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην κυρωθεί η Συμφωνία Σένγκεν

Σε πικετοφορία διαμαρτυρίας καλεί η Επιτροπή κατά της Συμφωνίας σήμερα στις 6.30μμ στην πλατεία Κάνιγγος

Πικετοφορία διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου Γιαννόπουλου, που θα νομιμοποιήσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα και το οποίο θα φέρει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση η κυβέρνηση, διοργανώνει στις 6.30 μ.μ. η Επιτροπή για τη μη κύρωση και εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν.Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα, ενώ παράλληλα έστειλαν κάλεσμα σε όλους τους μαζικούς φορείς, τους εργαζομένους, τους επιστήμονες, τους διανοουμένους και άλλους να πάρουν μέρος στην πικετοφορία.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επισήμαναν τα μέλη της Επιτροπής, του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", είναι ο απαραίτητος νόμος για την κύρωση και την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν. Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα αποτελέσει το απαραίτητο "εργαλείο" για την κύρωση της συμφωνίας, αφού το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών για τους πολίτες της Ελλάδας. Οπως επισήμανε και ο Νίκος Τσιούνης,μέλος της Επιτροπής, στην εισήγησή του: "Η εφαρμογή της συνθήκης θα καταργήσει το απόρρητο του ιδιωτικού βίου των πολιτών και θα περιορίσει τις ατομικές, κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες των πολιτών. Θα επιτρέπει δηλαδή τις παρακολουθήσεις και το φακέλωμα για πολίτες, για τους οποίους... κάποιοι έχουν... κάποιες υπόνοιες ότι στο μέλλον μπορεί να παρανομήσουν! Θα προβλέπει, συνέχισε, την παρακολούθηση, ακόμη και σύλληψη πολιτών σε ξένη χώρα και θα εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση στο εξωτερικό και εσωτερικό". Παράλληλα ο Ν. Τσιούνης τόνισε ότι μέσα από το ηλεκτρονικό φακέλωμα θα επιτρέπεται η ελεύθερη διαβίβαση πληροφοριών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε κάποιες πέρα του Ατλαντικού... ενώ θα επιτρέπεται και σε κάποια συγκροτήματα του Τύπου να επεξεργάζονται τις πληροφορίες για δημοσιογραφικούς σκοπούς!

Στη χτεσινή σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Αυδής και Στρ. Κόρακας.Στην παρέμβαση του ο Λ. Αυδής μεταξύ άλλων επισήμανε ότι "η Συμφωνία Σένγκεν αναιρεί την προστασία της ανθρώπινης αξίας. Κάτι που ουσιαστικά θα περάσει μέσα από την καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Ο συνδικαλιστής, ο εργαζόμενος, συνέχισε, θα θεωρείται "ύποπτος" για τη συνδικαλιστική του δράση και θα μπαίνει στις "μαύρες" λίστες των κεφαλαιοκρατών. Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα, κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο λαός πρέπει να αντισταθεί με κάθε μέσο στις επιλογές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής κάλεσαν χτες μέσα από ανακοίνωσή τους τους βουλευτές της χώρας να αντιδράσουν σε αυτήν την αντιδημοκρατική επιλογή, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ