Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Εντονη ανησυχία για την αστάθεια στην περιοχή

Την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων των δύο κομμάτων - του ΚΚΕ και του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος - εξέφρασαν ο Χ. Φλωράκης και ο Α. Λίλοφ κατά τη συνάντηση που είχαν χτες στα γραφεία του ΒΣΚ το βράδυ της Τετάρτης. Στη διάρκεια των συνομιλιών υπήρξε αλληλοενημέρωση για την πορεία του κάθε κόμματος, την κατάσταση στις δύο χώρες και ευρύτερα στα Βαλκάνια. Εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την αστάθεια που υπάρχει στην περιοχή και υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης κοινών δράσεων για κοινούς στόχους.

Ο Χ. Φλωράκης ενημέρωσε εκτενώς τον πρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την πορεία του ΚΚΕ και τους αγώνες του, για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελλάδα και για τις θέσεις των Ελλήνων κομμουνιστών, τόσο για τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας μας, όσο και για τις εξελίξεις και προοπτικές που διαγράφονται στη βαλκανική χερσόνησο.

Ο Α. Λίλοφ από τη μεριά του αναφέρθηκε στην πορεία του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Χ. Φλωράκης και ρώτησε τον Βούλγαρο σοσιαλιστή για τα συμπεράσματα που βγάζει το κόμμα του, τις αλλαγές που έγιναν σ' αυτό και τις αλλαγές που εκτιμά το ΒΣΚ ότι πρέπει να γίνουν στο θέμα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, παίρνοντας υπόψη την πείρα του παρελθόντος.

Ο Α. Λίλοφ αναφέρθηκε σε ορισμένους προβληματισμούς που υπάρχουν στο ΒΣΚ για το χαρακτήρα του και την ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα. Δήλωσε δε ότι σε κάθε περίπτωση το κόμμα του δε θα παραιτηθεί από το στόχο του σοσιαλισμού. Στη συνέχεια μίλησε για τις επικείμενες εκλογές στη Βουλγαρία, για την προσπάθεια του ΒΣΚ να δώσει απάντηση στα προβλήματα του λαού. "Ευελπιστούμε, σημείωσε, σ' ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα". Τέλος, υπογράμμισε την ανησυχία των Βουλγάρων σοσιαλιστών για τις βαλκανικές εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ