Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητο το αμερικανικό πολεμικό

Συγκέντρωση διοργανώνει αύριο στις 6 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

H ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καταγγέλλει στο ζακυνθινό λαό την άφιξη του αμερικανικού πολεμικού πλοίου "NASVILL", που αναμένεται να πλεύσει αύριο Σάββατο στο νησί, και καλεί τον ζακυνθινό λαό να πάρει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο αύριο στις 6 μ.μ. μπροστά από τα γραφεία του, για να καταδικάσει την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού.

"Καλούμε, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΕ του ΚΚΕ, την πολιτική ηγεσία του τόπου μας και τους μαζικούς φορείς να αντιδράσουν, μη επιτρέποντας την είσοδο στο νησί μας και τη φιλοξενία των στρατοκρατών του ιμπεριαλισμού.

Η επίσκεψη αυτή στο Ιόνιο έχει να κάνει με την εξέλιξη στην Αλβανία και την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ για τον έλεγχο και την εφαρμογή των σχεδίων τους για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Σήμερα ο ζακυνθινός λαός μη επιτρέποντας την παρουσία των Αμερικανών στο νησί μας, εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας. Καταδικάζει κάθε ξένη ανάμειξη που στόχο έχει την παραπέρα υποδούλωσή του, οξύνοντας τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με κίνδυνο μιας ευρύτερης εμπλοκής.

Ο αμερικανικός στόλος είναι ανεπιθύμητος για το λαό μας που παλεύει και διεκδικεί την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Καταδικάζει τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, του Αιγαίου και την ντεφάκτο διχοτόμηση της Κύπρου.

Δεν μπορούν και δε νομιμοποιούνται οι φονιάδες των λαών να γίνονται τιμητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστάτες της ειρήνης, όταν είναι νωπά στη μνήμη των λαών τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας και στον Περσικό Κόλπο, όταν είναι αυτοί που καθοδηγούν και υπερασπίζουν τον τουρκικό επεκτατισμό.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που επικαλούνται τα όργανα του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή, έχουν τεράστιες ευθύνες".

Η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καλεί το ζακυνθινό λαό να πάρει μέρος στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας "για να καταδικάσει την παρουσία αμερικανικού πολεμικού στην περιοχή μας και στο νησί, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον εξεγερμένο αλβανικό λαό, απαιτώντας την αποτροπή των εντάσεων και των ξένων επεμβάσεων που μπορεί να ανάψουν μια νέα φωτιά πολέμου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φύγουν τώρα οι ανεμογεννήτριες(2021-12-16 00:00:00.0)
"Δε θα υποταχτούμε στη "νέα τάξη""(1999-04-09 00:00:00.0)
Σε ανοιχτή σύγκρουση με τον "εχθρό - λαό"(1998-04-30 00:00:00.0)
Σε ρόλο "γιες μεν" η Νομαρχία(1998-04-15 00:00:00.0)
"Να μην πατήσει το πόδι του στο νησί"(1998-04-03 00:00:00.0)
Ζητείται προστασία(1997-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ