Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τραγούδησαν το όνειρο και την ελπίδα

Ποιος μπορεί να στερήσει το όνειρο από τους νέους για δημιουργία, καλύτερες συνθήκες ζωής, "ταξιδέματα" αγάπης και επικοινωνίας; Οσο υπάρχουν νέοι, το όνειρο θα "ελπίζει". Αυτή η σκέψη γέμισε, το Σαββατόβραδο, την αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ,που πλημμύρισε από μουσικές νεανικές και νέους "δέκτες" τους, δημιουργώντας μια θερμή ατμόσφαιρα. Στη φιλόξενη αίθουσα, συναντήθηκαν νέοι καλλιτέχνες με νέους θεατές και με θεατές που η νεανικότητά τους δε μετριέται με την ηλικία.Συναντήθηκαν και τραγούδησαν μαζί τον έρωτα, το όνειρο, την ελπίδα. "Οραματιστές" αυτής της συνάντησης είναι το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ,που οργάνωσαν το "Δίμηνο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων", στα πλαίσια του οποίου ήταν ενταγμένη και η πρώτη βραδιά του Μάρτη.

Ο Δημήτρης Τσεκούρας και η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου - τη δουλιά τους βοήθησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου - με το συγκρότημά τους ξεκίνησαν το μουσικό ταξίδι, με τραγούδια που γράφει (στίχοι, μουσική), ο Δημήτρης και τραγουδούν και οι δύο. Ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για την πρόσκληση "και πιστεύουμε - είπε ο Δημήτρης Τσεκούρας - ότι στον κόσμο που παρακολουθεί την εκδήλωση, τα τραγούδια μας θα βρουν απήχηση".Στη συνέχεια, οι δύο νέοι ερμήνευσαν τραγούδια των: Κ. Καλδάρα, Γ. Σταυριανού, Κ. Χαριτάτου, Θ. Μικρούτσικου κ.ά.

Ακολούθησε το συγκρότημα του Μουσικού Λυκείου Νέων Λιοσίων,παρουσιάζοντας για πρώτη φορά δικά του τραγούδια. Τραγούδια που γράφουν και ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Βαρελόπουλος, Γεωργία Χατζηγιαννάκη, Στάθης Αννινος, Νεφέλη Κάντεργη, Ηλίας Πιερράκος, Νίκος Γκαρής, Ελλη Γεωργιάδου και Γιώργος Κοντογιάννης.

Πριν αρχίσει η εκδήλωση, συζητήσαμε με αρκετούς από τους θεατές, νέους επί το πλείστον, οι οποίοι επικροτούν την πρωτοβουλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την οργάνωση αυτού του Πολιτιστικού Διμήνου. "Δίνει μια άλλη νότα, μια διαφορετική πρόταση" - λέει η Αλεξάνδρα,που ήρθε με τη φίλη της Μάριον να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Η Φιλιώ,που έχει παρακολουθήσει και τις άλλες εκδηλώσεις, λέει "είναι πολύ καλές και καλά οργανωμένες". Η Φιλιώ είναι μέλος της ΚΝΕ. Δε βγαίνει πολύ έξω, ανησυχεί για όσα συμβαίνουν και θέλει να ελπίζει πως "το αύριο θα είναι καλύτερο".

Οσο για τη σημερινούς νέους - η Φιλιώ πιστεύει ότι - "προσπαθούν να βρουν διέξοδο, αλλά δεν τους δίνονται τα κατάλληλα ερεθίσματα για να βρουν αυτό που θέλουν.Δεν είναι απόλυτο ότι οι νέοι σήμερα πηγαίνουν μόνο στις καφετερίες και τα μπαρ. Υπάρχουν και νέοι που ασχολούνται με τον αθλητισμό, για παράδειγμα, ίσως γιατί έχουν δημιουργηθεί κάποια πρότυπα. Και βέβαια αυτό αν αξιοποιηθεί κατάλληλα και με τον σωστό τρόπο, ίσως βγει σε καλό. Υπάρχει μια μερίδα της νεολαίας, η οποία ανησυχεί για τα προβλήματα και αγωνίζεται".

Ο μικρός της αδελφός ο Κώστας,που την ακολουθεί στις εκδηλώσεις, εκφράζει το παράπονό του ότι συμμαθητές του δε δείχνουν ενδιαφέρον. "Ισως γιατί - λέει ο Κώστας - ακόμη δεν έχουν προβληματιστεί. Οι κουβέντες τους κυρίως περιστρέφονται στις ομάδες, το ποδόσφαιρο κλπ. Υπάρχουν όμως και παιδιά, με τα οποία συζητάω όσα ακούω και από τη Φιλιώ και από τον πατέρα μου".

Αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας θεατές της εκδήλωσης, όπως η Ιωάννα και η φίλη της Ελένη,θεωρούν σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Οπως και "σημαντικό είναι να δίνεται η "σκηνή" για τους νέους δημιουργούς" - επισήμανε η Ιωάννα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη διαδικτυακή συναυλία(2020-12-11 00:00:00.0)
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας σε αριθμούς(2012-12-19 00:00:00.0)
Μουσικο-θεατρικά «μονοπάτια»(2005-09-24 00:00:00.0)
Οι «Απάχηδες» επιστρέφουν(2001-10-07 00:00:00.0)
Ματιές στα Φεστιβάλ(1997-08-08 00:00:00.0)
Μουσική νεανική βραδιά(1997-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ