Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καιρός να πληρώσουν!

Με το γνωστό του στιλ, συνδυασμός ωμού κυνισμού και απύθμενης υποκρισίας, ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος ανακάλυψε, δυο χρόνια σχεδόν μετά την υπογραφή της, ότι η ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια - για την οποία θριαμβολογούσαν τότε όλοι στο ΠΑΣΟΚ - είναι ετεροβαρής και μάλιστα σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Διαπίστωσε μάλιστα "έντρομος" ότι υπάρχει κίνδυνος, μετά την κατάθεση της εντολής του διαμεσολαβητή Σ. Βανς, να αναγνωριστεί η γειτονική χώρα με σκέτο το όνομα Μακεδονία! Εκεί που ξεπέρασε τον εαυτό του σε υποκρισία ο ΥΠΕΞ ήταν όταν έσπευσε να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη, ισχυριζόμενος ότι κληρονόμησε μια κατάσταση, στην οποία "ούτε εγώ ούτε ο πρωθυπουργός συμβάλαμε κατά το ελάχιστο"!

Ξεχνάει ο Θ. Πάγκαλος ότι είναι υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη ένα χρόνο. Ξεχνάει ότι ο ίδιος Κ. Σημίτης πριν ένα χρόνο περίπου υποστήριζε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος βιασύνης στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ακολουθώντας την πεπατημένη, διακήρυσσε ότι "η Ελλάδα δε θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του".

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε ξεκαθαρίσει τις θέσεις του, κόντρα μάλιστα στην εθνικιστική υστερία και τους μακεδονομάχους, και είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Είναι όμως καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους και βέβαια να πληρώσουν, γιατί ξεδιάντροπα κορόιδευαν τον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ