Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Μόνος "παραπονεμένος" ο Ολυμπιακός...

Ευχαριστημένοι δήλωσαν οι παράγοντες - τουλάχιστον - των άλλων τριών ομάδων. Η ΑΕΚ "διάλεξε" Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός την Παναχαϊκή

Μήπως το τζίνι των παραμυθιών, που πραγματοποιεί ευχές, είναι υπαρκτό; Αυτό αναρωτήθηκαν όσοι παρακολούθησαν την κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή και τρεις στους τέσσερις (τουλάχιστον θεωρητικά) είναι ευχαριστημένοι. Εξαίρεση της... παρέας μάλλον αποτελούν οι "ερυθρόλευκοι". Αυτά βέβαια σ' επίπεδο παραγόντων, γιατί οι προπονητές σκέφτονται διαφορετικά.

Για του γραπτού το αληθές. Στα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος της επιτροπής κληρώσεων, Ευρ. Ρεβελάκης, ανέσυρε το μπαλάκι Νο 1 που αντιστοιχούσε στην ΑΕΚ και κάλεσε τον εκπρόσωπο των "κιτρινόμαυρων", Σ. Γιδόπουλο, να "επιλέξει". Την ώρα που γύριζε η κληρωτίδα ο υπογράφων ζήτησε απ' τον Σ. Γιδόπουλο να προαναγγείλει τον αντίπαλο.

"Δεν το συζητάω, Ολυμπιακό", η κοφτή απάντηση και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η... στρογγυλή επιβεβαίωση. "Σίγουρα είναι πρόωρος τελικός. Η ΑΕΚ είναι γεννημένη για μεγάλους αγώνες. Είναι ντέρμπι αλλά είμαστε καλύτεροι και πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Αντίπαλός μας ο Ολυμπιακός και όχι ο Μπάγεβιτς. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν", δήλωσε ο Σ. Γιδόπουλος.

Απ' την πλευρά του ο Π. Ραβούσης παραδέχτηκε πως θα ήθελε Παναχαϊκή για να μη φορτωθεί περισσότερο το πρόγραμμα της ομάδας του και πρόσθεσε: "Η πρόκριση είναι 50 - 50. Ξέρετε τις δυσκολίες αυτών των παιχνιδιών, αλλά αν θέλουμε τον τίτλο πρέπει ν' αντιμετωπίζουμε και δύσκολους αντιπάλους. Η ψυχολογία στο Κύπελλο είναι διαφορετική απ' το πρωτάθλημα, αφού υπάρχουν δύο παιχνίδια".

Ο εκπρόσωπος των Πειραιωτών στη διαδικασία, Β. Γκαγκάτσης, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις και παρέπεμπε τους πάντες στον αρμόδιο Ντ. Μπάγεβιτς: "Θα προσπαθήσουμε μ' όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε στον τελικό του θεσμού. Αμφότερες οι ομάδες είναι δυνατές, άρα η έδρα του πρώτου αγώνα δεν έχει καθοριστική σημασία", ανέφερε ο Ντούσκο.

Η ανάδειξη του ενός ζευγαριού υλοποίησε ταυτόχρονα και την επιθυμίαΠαναθηναϊκού, Παναχαϊκής. Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος των Πατρινών, Α. Λουκόπουλος, σε σχετική συζήτηση άκουσε κάποιον να πιθανολογεί "ντέρμπι αιωνίων". "Τρελός είσαι, εγώ θέλω Παναθηναϊκό. Τον κέρδισα μια φορά γιατί όχι δεύτερη" αιτιολόγησε. Μάλιστα ο επαναληπτικός εντός έδρας τον έκανε περισσότερο αισιόδοξο.

Ο Α. Μιχαλόπουλος, αφού επισήμανε πως άλλο πρόεδρος, άλλο προπονητής, δήλωσε: "Για μας και οι τρεις ήταν το ίδιο. Εχουμε λιγότερα ποσοστά αλλά θα παλέψουμε. Στο Κύπελλο γίνονται εκπλήξεις, γιατί οι μικρότεροι παίζουν ελεύθερα. Το ίδιο θα κάνουμε και μεις". Παρά τη χαρά του ο Ζάετς δεν έχασε τη μνήμη του: "Η κλήρωση ήταν καλή για μας. Είναι σημαντικό πως αποφύγαμε τα ντέρμπι. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή η Παναχαϊκή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι πάθαμε στο πρωτάθλημα. Εχουμε ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση και είμαστε σε καλό δρόμο".

Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 12/2 και οι επαναληπτικοί στις 26 του ίδιου μήνα.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ