Τρίτη 28 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απέπλευσαν παρά το απαγορευτικό!

Απέπλευσε, με την άδεια του Λιμεναρχείου και της ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, χτες το απόγευμα το επιβατηγό πλοίο Ναϊάς Εξπρές από τη Σύρο,παρά το απαγορευτικό, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Χτες το μεσημέρι, μέλη του πληρώματος του πλοίου επικοινώνησαν με την Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής,"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", και ενημέρωσαν ότι, ενώ υπάρχει απαγορευτικό, το Λιμεναρχείου Σύρου - κάτω από την πίεση και της πλοιοκτήτριας εταιρίας - έδωσε άδεια στο πλοίο, να εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο Τήνο - Μύκονο.Μετά από αυτό, ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Μανουσογιαννάκης επικοινώνησε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Π. Ουσατζόπουλο και του ζήτησε να απαγορευτεί ο απόπλους του πλοίου και απέσπασε σχετική δέσμευση. Τελικά το πλοίο έφυγε από τη Σύρο το απόγευμα.

Σε νέα επικοινωνία του Γ. Μανουσογιαννάκη με τον Π. Ουσατζόπουλο ο τελευταίος απάντησε: "μάλλον θα συμφώνησε το πλήρωμα να φύγει το βαπόρι"! Μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλο στο ΥΕΝ, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, το οποίο, ωστόσο, είχε φτάσει στην Τήνο. Νωρίτερα είχε αποπλεύσει από τη Σύρο και το πλοίο Σούπερ Φέρρυ με την ανοχή του Λιμεναρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ