Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωή και κινηματογράφος

"Οταν η ζωή γίνεται κινηματογράφος".Αυτός είναι ο κεντρικός τίτλος του νέου προγράμματος προβολών, με το οποίο η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις της για το 1997. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αφιερώματα. Το πρώτο, με τον τίτλο "Συναίσθημα και λογική" περιλαμβάνει κάθε Τρίτη τις εξής ταινίες:

21/1 "Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας", του Μάρκο Φερέρι. 28/1 "Οπωσδήποτε την Κυριακή", του Φρανσουά Τριφό. 4/2 "Το φεγγάρι στον υπόνομο", του Ζαν Ζακ Μπενέξ (την ταινία θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Στράτος Κερσανίδης με θέμα "ολοκλήρωση των συναισθημάτων η ανατροπή της κοινής λογικής"). 11/2 "Η γυναίκα του σταθμάρχη", του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. 18/2 "Οι εραστές", του Λουί Μαλ.

Επίσης, στις 24, 25, 26/2, σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή κατά του Ρατσισμού, θα πραγματοποιηθεί το 3ο αφιέρωμα της Λέσχης στον αντιρατσιστικό κινηματογράφο με τις ταινίες "Τα γεράκια της νύχτας" των Ρον Πεκ και Πολ Χάλαμ, "Ο Ελληνας γείτονας" του Φασμπίντερ και "Πισότε, το χαμίνι του Σάο Πάολο" του Εκτορ Μπαμπένκο.

Ολες οι προβολές αρχίζουν στις 9μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ