Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
Δεν είναι εμπόδιο η πολιτική του ΠΑΣΟΚ!

Εκκληση για διάλογο της Κεντροαριστεράς απηύθυνε χτες η βουλευτίνα του ΣΥΝ

Από τη Μαρία Δαμανάκη, στέλεχος του Συνασπισμού, προέρχεται η πρώτη θετική αντίδραση στις προχτεσινές εκκλήσεις του πρωθυπουργού για έναρξη διαλόγου της Κεντροαριστεράς. Η Μ. Δαμανάκη επισήμανε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9.84", ότι η έναρξη του διαλόγου είναι χρέος του Συνασπισμού κι ότι η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο.

Αναφερόμενη στην πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση, η Μ. Δαμανάκη επισήμανε πως "είναι υπαρκτό το θέμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ελέγχεται, αλλά όχι να σταθεί εμπόδιο".Ιδιαίτερη δε, εντύπωση προκαλεί η δήλωσή της σχετικά με το ότι "δεν μπορεί να επηρεάσουν τη συζήτηση στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιούνται από αυτήν", ενδεικτική της αγωνίας για έναρξη διαλόγου χωρίς την παρεμβολή εσωκομματικών μειοψηφιών του ΠΑΣΟΚ, που έχουν και στο παρελθόν αντιδράσει στην προοπτική αυτών των επαφών.

Παράλληλα η Μ. Δαμανάκη, επανέλαβε, στην ίδια συνέντευξη, την άποψή της σχετικά με το ότι "εμείς στον Συνασπισμό, με δική μας πρωτοβουλία πρέπει να ξεκινήσουμε τον διάλογο σε κόμμα και κοινωνία. Είναι υποχρέωσή μας να ανοίξουμε ένα δημόσιο διάλογο για τις αξίες της σύγχρονης Αριστεράς και την πολιτική κατεύθυνση με όσους ενδιαφέρονται για το θέμα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ