Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΡΟ
Να τηρηθούν οι συμφωνίες

Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση στην κατασκευή του Μετρό, να συνεχιστεί ομαλά το έργο χωρίς πρόσθετο κόστος και να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό, ζήτησε χτες με επίκαιρη ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ.

Αναπτύσσοντας την ερώτηση ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αφού σημείωσε ότι η κοινοπραξία έχει ήδη απολύσει 75 εργαζόμενους και μιλά για άλλες 200 απολύσεις, τόνισε ότι το ΚΚΕ από τον Αύγουστο του 1994, όταν ανανεώθηκε η σύμβαση του κράτους με την κοινοπραξία, είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του ότι και αυτό το έργο θα έχει την ίδια τύχη με όλα τα μεγάλα έργα. Δηλαδή, έναν προϋπολογισμό που, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή, θα είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που είχε αρχικά εγκριθεί. Και πρόσθεσε: "Η κοινοπραξία ζητά ορισμένα ωφελήματα. Τα γνωστά ωφελήματα των μεγαλοεργολάβων και των μεγάλων επιχειρήσεων, όταν θέλουν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους".

Αναφερόμενος, εξάλλου, στους εργαζόμενους, ο Ορ. Κολοζώφ υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του επανέλαβε ότι θέση του ΚΚΕ είναι: "Το έργο να συνεχιστεί, σύμφωνα με αυτά που συμφωνήθηκαν και να μη δοθεί η δυνατότητα στην κοινοπραξία ή στους εργολάβους που συμμετέχουν εκεί να κάνουν τα ίδια που κάνουν κάθε φορά στο ελληνικό δημόσιο και να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Ο Κ. Λαλιώτης στην απάντησή του υποστήριξε ότι έχει ήδη κατασκευαστεί το 50% του συνολικού έργου. Αναφερόμενος στους εργαζόμενους είπε "δεν υπάρχουν διασφαλισμένες μόνιμες θέσεις εργασίας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τους εργολάβους του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ