Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το νέο... Δίκαιο

Ο πλανήτης απέκτησε ένα ενιαίο "Δίκαιο"! Δεν είναι βέβαια το Δίκαιο της ανθρωπιάς. Δεν έχει ως αφετηρία τις αρχές και το σεβασμό του σημερινού έστω Διεθνούς Δικαίου. Ούτε καν είναι καρπός ενός στοιχειώδους διαλόγου των σημερινών έστω κρατικών ηγεσιών του πλανήτη. Δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω. Εκείνο που αποτελεί πλέον παγκόσμιο "Δίκαιο" δεν είναι άλλο από το εσωτερικό Δίκαιο των ΗΠΑ! Είναι το "Δίκαιο" που απορρέει από τις ρυθμίσεις και τις πολιτικές που εξυπηρετούν και εναρμονίζονται με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα του Λευκού Οίκου. Ετσι δηλώνουν οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές. Αυτό θέλουν να επιβάλουν ως υπέρτατο κανόνα της "Νέας Τάξης" τους και το διατυμπανίζουν. Το προωθούν με τρόπο κυνικό. Απροκάλυπτο. Με τρόπο απερίφραστα στυγνό και αυταρχικό.

Αυτή η απερίγραπτα αδίστακτη τακτική των διεθνών γκάνγκστερ, η εκτράχυνσή τους, επιδεικνύεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του ορίζοντα. Πριν μια περίπου βδομάδα τη "γεύτηκε" η Κύπρος. Η θρασύτητα που επέδειξαν οι Αμερικανοί επεμβαίνοντας ετσιθελικά στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους - με αφορμή την πρόθεση αγοράς από τη Λευκωσία των ρωσικών πυραύλων- δεν ήταν ένα στιγμιαίο επεισόδιο των διεθνών "δραστηριοτήτων" των ΗΠΑ. Ηταν και είναι η έκφραση του κόσμου που θέλουν να χτίσουν. Ενός κόσμου όπου θα διαφεντεύει μια σύγχρονη Ρώμη, στηριζόμενη στις κανονιοφόρους και τα βομβαρδιστικά της. Αυτός ο κόσμος δε λογίζεται, από τους εγκεφάλους της Ουάσιγκτον, παρά ως "περίμετρος της αυλής τους"!

Σε μια ανάλογη επίδειξη "διαφεντευτή" των εσωτερικών υποθέσεων ανεξάρτητου κράτους επιδόθηκαν εκ νέου - πριν από λίγα 24ωρα - οι Αμερικανοί. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους βρέθηκε η Νότια Αφρική. Γιατί; Διότι η παραπάνω χώρα αποδέχτηκε αίτημα της Συρίας να πουλήσει στη δεύτερη οπλικά συστήματα... χωρίς να ρωτήσει τις ΗΠΑ. Πράγμα που εξόργισε τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον γνωστό κύριο Μπερνς, ο οποίος σε ύφος ανάλογο εκείνου που χρησιμοποίησε έναντι της Κύπρου, απείλησε τη Νότια Αφρική να μην παραβεί τη θέληση της Ουάσιγκτον και να μην προχωρήσει στην πώληση, γιατί θα τιμωρηθεί... Γιατί; Επειδή - λέει - οι ΗΠΑ θεωρούν τη Συρία "τρομοκράτη" και επειδή - λέει - όποιος συνεργάζεται με "τρομοκράτες" επισείει τη μήνιν των "ειρηνόφιλων" Αμερικανών... Εδώ πια έχουμε την πραγματική τρομοκρατία και τον ανείπωτο κυνισμό να εκδηλώνεται σε ένα εκρηκτικό μείγμα υποκρισίας.

Βέβαια, όπως έχει σημειωθεί και στην περίπτωση της Κύπρου, το ζήτημα για τους κομμουνιστές δε βρίσκεται στην "υπεράσπιση" του οποιουδήποτε θέλει να αγοράσει ή να πουλήσει όπλα. Το πρόβλημα βρίσκεται στη θρασύτητα των ιμπεριαλιστών να επεμβαίνουν ως παγκόσμιοι χωροφύλακες σε κάθε σημείο του ορίζοντα, αντιμετωπίζοντας ανεξάρτητα κράτη σαν να ήταν τσιφλίκι τους. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι αυτοί, οι σύγχρονοι Νέρωνες, διακηρύσσουν το "παντοκρατορικό δικαίωμά τους" να επιβάλουν "εμπάργκο" όπου τους αρέσει. Να ρίχνουν βόμβες όπου τους αρέσει. Να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις όπου τους αρέσει. Να απειλούν όποιον τους αρέσει. Να τρομοκρατούν και να δολοφονούν όποιον και όπου τους αρέσει... Αυτό είναι το πρόβλημα. Και δεν πρόκειται να λυθεί παρά μόνο αν, όσο οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τον πλανήτη σαν οικόπεδό τους, όπου θα εφαρμόζεται το "εσωτερικό τους Δίκαιο", οι λαοί στραφούν ενάντιά τους, αντιτάσσοντας στο "Δίκαιο" των ιμπεριαλιστών το Δίκαιο της ανεξαρτησίας τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2002-07-02 00:00:00.0)
Ενταση της ανησυχίας για Κυπριακό, Αιγαίο, "τρομοκρατία"(1999-06-27 00:00:00.0)
Οι νέοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση(1997-05-14 00:00:00.0)
"Προάγγελος διχοτόμησης"(1997-01-10 00:00:00.0)
ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ(1997-01-08 00:00:00.0)
Κυνισμός και "με το νόμο"(1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ