Τρίτη 14 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε προεκλογική τροχιά

Η Κεντρική Επιτροπή επικυρώνει σήμερα τις συμφωνίες των κορυφαίων στελεχών για το συνέδριο

Λήγει σήμερα και τυπικά η διαδικασιολογία για το συνέδριο της ΝΔ, καθώς συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, για να επικυρώσει όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη, αλλά και να δεχτεί την πρωτοκαθεδρία του Γ. Ράλλη σε όλα τα θέματα που αφορούν το κόμμα προσυνεδριακά.

Η κάθε πλευρά αμέσως μετά θα αποδοθεί στην προεκλογική της εκστρατεία με εξορμήσεις στην επαρχία (ήδη ο Γ. Σουφλιάς πήγε στα Γιάννενα), προκειμένου να επηρεάσουν το εκλεκτορικό Σώμα, που θα εκλέξει τον νέο αρχηγό στα τέλη του Γενάρη. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής μόνο ο Γ. Σουφλιάς και ο Β. Πολύδωρας έχουν ανακοινώσει επίσημα τις υποψηφιότητές τους, σίγουρη θεωρείται ακόμα η υποψηφιότητα του Μ. Εβερτ, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πιθανόν να εκτεθεί και ο Γ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι δε θα μετάσχει στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Ανοιχτό όμως άφησε το ενδεχόμενο και ο Κ. Καραμανλής που με δήλωση συνεργατών του στον "Αδέσμευτο της Κυριακής" εχτιμάει ότι είναι "φθαρμένοι ο Εβερτ και ο Σουφλιάς".

Το κάθε στρατόπεδο οργανώνει την προεκλογική του τακτική, αξιοποιώντας διαφορετικά στοιχεία. Ο Μ. Εβερτ, όπως έλεγαν συνεργάτες του, έχει σίγουρη την επανεκλογή, καθώς αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογική ήττα και εμφάνισε στην κομματική βάση την εικόνα "ενός ηγέτη που είναι κοντά στα λαϊκά προβλήματα". Μάλιστα, ο Μ. Εβερτ επέβαλε τη μη εκλογή από την κομματική βάση των συνέδρων αρνούμενος μέχρι τέλους να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα του Γ. Σουφλιά και περιμένει τώρα να "κεφαλαιοποιήσει" τον έλεγχό του στον κομματικό μηχανισμό.

Από την πλευρά του ο Γ. Σουφλιάς θα οργανώσει την προεκλογική του τακτική με το επιχείρημα ότι η ΝΔ, με αρχηγό τον Μ. Εβερτ, δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές σε αντίθεση με τον Γ. Σουφλιά, που κατά συνεργάτες του εμφανίζει αξιοσημείωτη "διείσδυση" στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Φωτ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ