Κυριακή 12 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Παίξτε μπάλα, όχι πόλεμο...

Παιχνίδι - κλειδί για την πορεία του τίτλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό. Αγωνία για την επιστροφή Μπάγεβιτς στα "πάτρια" εδάφη

Η "μητέρα των μαχών" της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής θα γίνει αναμφίβολα σήμερα στις 8μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, σε μια συνάντηση που σπάει καρδιές.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της αγωνιστικής:

ΑΕΚ: Απουσίες στα δεξιά

Αναμφισβήτητα την παράσταση "κλέβει" το σούπερ ματς στο "Νίκος Γκούμας" ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Η επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στα πάτρια εδάφη, αλλά με διαφορετική ομάδα σίγουρα ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Στο στρατόπεδο της Ενωσης ο Πέτρος Ραβούσης ζήτησε από τους παίκτες να αφήσουν το ...πάθος της εξέδρας κατά του Ντούσκο στην άκρη και να αγωνιστούν ψύχραιμα και μεθοδικά: "Εμείς θα πρέπει να ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό και όχι με τον Μπάγεβιτς. Είναι ένα ντέρμπι και ασφαλώς θα πρέπει να αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημένα, ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, που για μας είναι μονόδρομος αφού έχουμε χάσει έδαφος".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα επιστρέφει στην 11άδα ο Μιχάλης Κασάπης, που εξέτισε την ποινή του, ενώ ο Αντον Ντόμπος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο λίμπερο αντί του Στέλιου Μανωλά. Σημαντική η έλλειψη των δύο κλασικών δεξιών μπακ, του Μπορμπόκη, που είναι τραυματίας αλλά έχει σημαντικές ελπίδες να αγωνιστεί και του Κοπιτσή, που έχει τρεις κίτρινες. Ετσι εκτός σοβαρού απροόπτου ο δικέφαλος θα παραταχθεί με τους: Ατματζίδη, Μαλαδένη, Κασάπη, Ντόμπος ή Μανωλά, Κωστένογλου, Βλάχο, Σαβέβσκι, Κωστή, Κετσπάγια, Νικολαϊδη και Μπατίστα.

Ολυμπιακός: Στον πάγκο ο Ιβιτς

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς δηλώνει πανέτοιμος διά στόματος του προπονητή: "Είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Δεν ασχολούμαι με το πώς θα με υποδεχτούν. Είμαι επαγγελματίας και θα κοιτάξω το συμφέρον της ομάδας μου. Εύχομαι να γίνει ένα ήρεμο ματς και να κερδίσει ο καλύτερος. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος". Ο Ντούσκο θα έχει τελικά στη διάθεσή του τους Ιβιτς, Βαρεσάνοβιτς και ο δεύτερος θα είναι στην 11άδα. Ο Ιβιτς μάλλον θα είναι στον πάγκο για προληπτικούς λόγους και ίσως χρησιμοποιηθεί, αν χρειαστεί στη διάρκεια του αγώνα. Η σύνθεση των ερυθρολεύκων Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Καραπιάλης, Γεωργάτος, Νινιάδης, Αλεξανδρής, Γκώνιας, Ιβιτς ή Κακλαμάνος.

Τα άλλα παιχνίδια

Ο Παναθηναϊκός λογικά δε θα πρέπει να έχει πρόβλημα στην Καστοριά. Οι γουναράδες είναι αδύναμοι φέτος, όμως ο Ζάεος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Πιθανή 11άδα: Βάντσικ, Αποστολάκης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Καλιτζάκης, Μάρκος, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος, Αλεξούδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης.

Στα άλλα παιχνίδια:

Στις 5μμ στο Χαριλάου ο Αρης θα υποδεχτεί τον Ηρακλή σε ένα ντέρμπι που λόγω της αγωνιστικής πτώσης των δυο μονομάχων δεν έχει την αίγλη του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο Ιωνικός στη Νεάπολη θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς της 7άρας του κυπέλλου.

Στον Πύργο ο Πανηλειακός θα κοντραριστεί με τον Αθηναϊκό, ενώ η Παναχαϊκή στην Πάτρα με τον Απόλλωνα. Τέλος στη Β. Ελλάδα ο Εδεσσαϊκός θα υποδεχτεί την Καλαμάτα και η Καβάλα τη Βέροια.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ