Κυριακή 12 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κοινή πάλη για τα κοινά συμφέροντα όλων των λαϊκών δυνάμεων

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κύμα επίθεσης των μονοπωλιακών μεγαθηρίων εναντίον της βιομηχανικής παραγωγικής βάσης της χώρας. Βρισκόμαστε μπροστά στο συνεχιζόμενο φαινόμενο να κλείνουν στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους σε άλλους πιο κερδοφόρους κλάδους του εξωτερικού ή στις ξένες τράπεζες. Ταυτόχρονα, βάλλονται τα εργασιακά δικαιώματα και δυναμώνει η ληστεία του ιδρώτα των εργαζομένων.

Το ΠΓ υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ προηγουμένως, που με την προσήλωσή τους στις επιλογές της ΕΕ και γενικά στη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους υπηρετούν την εγχώρια και ξένη ολιγαρχία, φορτώνοντας ακόμη πιο πολλά βάσανα στο λαό. Τα θαλασσοδάνεια, που με απλοχεριά παραχωρεί η κυβέρνηση για δήθεν επενδύσεις, το ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων, η έλλειψη κάθε μέσου προστασίας της εγχώριας παραγωγής, σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, είναι μερικές μόνο πλευρές των κυβερνητικών ευθυνών.

Η "Χαλυβουργική" οδηγείται μεθοδικά και σχεδιασμένα σε κλείσιμο και μετατρέπεται σε εμπορική εισαγωγική επιχείρηση, την ίδια στιγμή που εισάγονται χαλυβουργικά προϊόντα από την Τουρκία.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξεπουλιούνται σε ιδιώτη και οι 1.700 εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.

Η εταιρία "Σόφτεξ" οδηγείται σε απαξίωση και άμεσα σε ξεπούλημα, σύμφωνα με απαίτηση, κατά τα φαινόμενα, και μεγαλοεκδοτών.

Η εταιρία "Κωτσόβολος" παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, γεγονός που στρέφεται κατά των εργαζομένων και των μικρών καταστημάτων.

Επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, και γενικά του Μάαστριχτ, σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, νέα ανεργία, νέα φτώχεια, νέα πείνα για τους εργαζόμενους και νέα υπερκέρδη για τα μονοπώλια.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η διεθνής κρίση, που ορισμένοι επικαλούνται ως άλλοθι της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι φαινόμενο σύμφυτο της οικονομίας της "ελεύθερης αγοράς" και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Είναι συστατικό της ακόρεστης επιδίωξης των πολυεθνικών να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά και να ποδηγετήσουν τους λαούς. Παράλληλα, εμφανίζουν ως μονόδρομο για τους εργαζόμενους τα δικά τους σχέδια και συμφέροντα.

Οι αρνητικές εξελίξεις κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να προωθηθούν τα κοινά συμφέροντα όλων των λαϊκών δυνάμεων, μέσα από την κοινή πάλη τους και την ανάπτυξη της μεταξύ τους αλληλεγγύης. Επιβάλλουν, ακόμη περισσότερο από χτες, τη δημιουργία ενός ρωμαλέου λαϊκού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ΕΒΕ, της νεολαίας, όλων των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης.

Στα σχέδια και την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΣΕΒ και των άλλων τμημάτων της εγχώριας ολιγαρχίας, ο λαός πρέπει να απαντήσει με την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ